Vrei să slăbești? Poți și cu alimentele cele mai ieftine! Trucuri testate!

Să slăbești ține de organizare, disciplină și nu de bani. Din contră, slăbire înseamnă și cantități mai mici de mâncare - deci economisești - dar mult mai nutritive.
  • Publicat:
Vrei să slăbești? Poți și cu alimentele cele mai ieftine! Trucuri testate!
Nu trebuie să cheltuiești averi ca să slăbești - trucuri testate! Foto: Shutterstock

În contexul actual, să mai ai și pretenții la ceea ce mănânci pare un moft de-a dreptul. Toate alimentele s-au scumpit și pare că se scumpesc pe zi ce trece. Dacă mai ai nevoie și să slăbești, deja pare de domeniul fantasticului să achiți bonurile de la casele de marcat ale supermaketului.

 

Multă lume se împiedică de idee de regim alimentar din cauza prețului alimentelor. Este adevărat, unele diete sunt pretețioase și necesită alimente scumpe. Însă nu să nu uităm dietă de slăbire sau regim alimentar, fix asta înseamnă: să mănânci mai puțin. Deci deodată, costurile cu mâncarea ar trebui să scadă direct proporțional cu cantitățile consumate. Ce este de făcut înainte de a te plânge de lipsa resurselor financiare în ceea ce privește alimentația la cura de slăbire.

Nu da iama în supermarket, ci mai degrabă în propria cămară

În primul rând, verifică cu atenție de rezerve ai acasă. Poate ai deja leguminoase precum: fasole, linte, mazăre, năut. Acestea sunt de folos și mulți nutriționiști recomandă pentru o digestie bună la cină să fie consumate proteine vegetale și o salată proaspătă. De asemnea, ulei de măsline extravirgin este indicat în dietele echilibrate. Chiar dacă o sticlă are un preț ridicat, este o invesție pe termen lung. Zilnic, un adult trebuie să consume doar 3 lingurițe de ulei de măsline neîncălzit, una la fiecare masă principală. Poate dacă veți cumpăra 1 litru veți face o economie considerabilă de bani, decât dacă cumpărați o sticluță de 100 ml, de exemplu.

Morcovii, țelina, ouăle – de ajutor când vrei să slăbești dar și să economisești

Acest principiu, se aplică și la alte legume de bază necesare. De exemplu, leguminoase, rădăcinoase –cum ar fi morcovii de exemplu. Acești au un preț rezonabil la kilogram și aduc o mulțime de beneficii când vrem să ne alimentăm sănătos sau să slăbim. Au un conținut ridicat de fibre, vitamine și țin de foame. Plus, că pe alocuri pot potoli și pofta de dulce. Ouăle – sunt o sursă excelentă de proteine de calitate și au un preț accesibil. Fierte sau gătite fără ulei (vezi ouăule ochiuri românești) sunt gustoase și sățioase. A se consuma în salate sau alături de legume și cu o linguriță de ulei de măsline.

Alegeți o dietă care vă placă și pe care să o puteți susține ușor și din punct de vedere financiar

Alegeți un plan alimentar care vi se potrivește din toate punctele de vedere. Inclusiv ca și gusturi, dar și din punct de vedere financiar. Ideale sunt cele care lasă la alegere ce surse de proteine să alegi la fiecare masă, ce surse de fibre, ce surse de grăsimi.

Preparați-vă singuri mâncarea – veți vedea diferența de preț

Gătiți – tot timpul veți avea o mai bună calitate a nutrienților la un preț mai mic dacă vă ocupați singuri de prepararea hranei. Unde mai pui că este din relaxant, că poți improviza rețetele în funcție de alimente pe care le ai la dispoziție. Congelați mâncarea dacă nu reușiți să o consumați în timp util. Nu aruncați!

Condimentele, legumele la reducere – secrete pentru a duce un plan alimentar pe termen lung

Investește într-un set de condimente uscate pe placul tău. Unele le ai cu siguranță, altele le poți cumpăra pe parcurs, însă cu ajutorul lor veți da noi arome legumelor pe care le vei consuma. Înlocuiește nucile, migdalele, caju-ul care sunt foarte valoroase din punct de vedere nutritiv dar au prețuri ridicate cu semințele de floarea soarelui neprăjite.
În majoritatea curelor de slăbire, se consumă circa 20 grame pe zi. Deci, puse într-un borcan de sticlă, semințele de floarea soarelui sunt o rezervă importantă.

Cumpără alimente la reducere. Dacă mergi sâmbata, duminica seara sau luni dimineața la supermarketuri sau în piețe la ”lăsătul târgului” cum se spune vei găsi prețuri mai bune la legumele ce sunt ușor ”pălite” dar prefecte pentru a fi pregătite în următoarele 24 de ore.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân