Vrei să ai o piele perfectă? Iată meniul zilnic al unui dermatolog!

Medicul dermatolog Karyn Grossman ştie că menţinerea unui ten curat, sănătos şi strălucitor nu include numai tratamentele la cosmetică o dată pe săptămână şi utilizarea unor produse scumpe de îngrijire. Iată, aşadar, cum arată meniul său dintr-o zi!
  • Publicat:
Vrei să ai o piele perfectă? Iată meniul zilnic al unui dermatolog!

Medicul dermatolog Karyn Grossman ştie că menţinerea unui ten curat, sănătos şi strălucitor nu include numai tratamentele la cosmetică o dată pe săptămână şi utilizarea unor produse scumpe de îngrijire. Conform specialistei, dieta ta are un rol extrem de important atunci când vine vorba de modul în care arată şi se simte pielea ta.

Aşadar, în ciuda faptului că este o persoană extrem de ocupată, Karyn se asigură în fiecare zi de faptul că mănâncă sănătos şi conform necesităţilor tenului şi pielii sale!

Iată, aşadar, cum arată meniul său dintr-o zi!

Mic dejun:

Karyn îşi începe ziua cu alegeri sănătoase, cum ar fi un grepfruit, o cană de iaurt grecesc şi un mix de antioxidanţi format din afine, zmeură şi mure! Când nu mănâncă aceste delicioase fructe, Karyn alege pentru micul dejun un bol cu tărâţe de ovăz “asezonate” cu seminţe de in şi scorţişoară, pe care le îndulceşte uneori cu puţină miere. De asemenea, ea bea în fiecare dimineaţă şi o cană de cafea cu 2% lapte şi foarte puţină miere.

Gustare:

Singura gustare la care Karyn apelează atunci când vrea să “ronţăie” ceva sunt migdalele. “Mi-e poftă de ele în fiecare zi şi mă bucură faptul că sunt atât de sănătoase”, declară medicul dermatolog.

Prânz:

Pentru că nu are timpul necesar să gătească feluri diferite de mâncare zilnic, Karyn consumă acelaşi lucru la prânz aproape în fiecare zi. Varză de Bruxelles, mix de salată verde, roşii cherry, castraveţi şi mazăre verde! La această salată delicioasă Karyn mai adaugă uneori şi piept de pui dezosat, marinat cu ulei de măsline şi puţină sare de trufe.

Este una dintre puţinele persoane care pot să mănânce salată fără dressing, dar recunoaşte că uneori adaugă în ea afine uscate sau seminţe de dovleac pentru a-i da mai multă aromă.

Pentru a-şi satisface şi pofta de dulce, Karyn consumă fructe uscate. “Le păstrez în sertarul biroului meu mereu, în cazul în care mi se face poftă de ceva dulce şi delicios”, declară aceasta.

Cină:

Pentru ultima sa masă din zi, Karyn se asigură că farfuria ei conţine legume şi proteine. Preferatele sale sunt broccoli şi varză kale asezonate cu ulei de măsline, zeamă de lamâie sau mujdei de usturoi. Printre legumele sale preferate se numără şi varza de Bruxelles, mazărea verde şi uneori, porumbul.

În ceea ce priveşte aportul de proteine, Karyn îşi găteşte singură pui la rotisor, marinat cu ulei de măsline, lămâine şi rozmarin. “Îmi plac mult şi fripturile, cum ar fi file-ul mignon şi le gătesc pe grătar, în curte”, spune aceasta. Atunci când vine vorba de carbohidraţi, Karyn prefer orezul brun.

Uneori, la cină, Karyn alege să consume şi un pahar de vin roşu, dar de cele mai multe ori se mulţumeşte cu limonada după reţeta proprie care conţine apă minerală sau sifon, lamâie şi ceai verde.

Pentru desert, Karyn alege salată de fructe cu ananas sau mango. DELICIOS!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân