Veselie în bucătărie cu Chef Nicolai Tand

Am gătit împreună cu Nicolai Tand. A fost o experienţă utilă, dar şi distractivă. Alături de un chef atât de carismatic este imposibil altfel.

L-am întâlnit prima dată pe chef Nicolai Tand la un eveniment unde l-am văzut gătind şi explicând publicului câteva reţete de salate aperitiv, fără inhibiţii, fără aere de vedetă, cu răbdare şi mai ales sociabil. Am fost plăcut surprinsă de firea sa jovială şi mi-am dorit atunci să am ocazia de a lucra cu el.

Soarta îţi îndeplineşte uneori cele mai ciudate dorinţe, iar eu am ajuns astfel să gătesc alături de un profesionist, trăgând în acelaşi timp cu ochiul la cum se desfăşoară activitatea în bucătăria unui restaurant.
Cum s-ar caracteriza Nicolai? Pe scurt: “Îmi place să mănânc şi să gătesc mâncare tradiţională, autentică. Îmi plac sarmalele, fasolea, piftia sau toba. Iubesc mâncarea de calitate, gătită cu produse de calitate. În acelaşi timp, şi când eram mic mâncam pui de baltă. Adică sunt deschis la nou, fiind în meseria asta nici nu se poate altfel. Îmi plac stridiile, midiile, mâncarea asiatică. Pe cât de mult îmi place să gătesc tradiţional, pe atât de mult îmi place să încerc mâncărurile noi”.

Nicolai Tand a ales reţetele, explicându-mi că ravioli şi tarta cu mere sunt în meniul restaurantului său “La Cantine de Nicolai”, iar Clafoutis va intra şi ea curând, când vor apare cireşele de sezon pe piaţă, dar momentan noi am preparat-o cu struguri.

Pagina 1 din 2
Berea, aliatul organismului după sport?
Berea, aliatul organismului după sport?