Vă plac portocalele? Nu aruncaţi partea albă, e plină de antioxidanţi!

Naringenina, una dintre substanţele din clasa flavonoidelor, care se găseşte din abundenţă în citrice (şi roşii), este bine cunoscută pentru virtuţile sale în lupta cu cancerul.
  • Publicat:
Vă plac portocalele? Nu aruncaţi partea albă, e plină de antioxidanţi!
Cuprins
  1.  
  2.  

Citricele sunt cunoscute pentru concentraţia mare de substane nutritive pe care le deţin, precum vitamina C, flavonoidele etc. În vreme ce fructul în sine conţine o cantitate mare de antioxidanţi, se pare însă că aceştia se concentrează într-o şi mai mare măsură în coajă şi imediat sub aceasta, în zona albă pe are obişnuim să o aruncăm.

Naringina, una dintre substanţele din clasa flavonoidelor, care se găseşte din abundenţă în citrice (şi roşii), este bine cunoscută pentru virtuţile sale în lupta cu cancerul. Oamenii de ştiinţă susţin că aceasta are capacitatea de a reface ADN-ul distrus din celule care favorizează apariţia cancerului şi în plus stimulează ficatul să ardă grăsimea în exces din organism.

Studiile de laborator au demonstrat că atunci când sunt consumate regulat, citricele, datorită conţinutului de naringină, contribuie la restabilirea nivelului normal de trigliceride şi colesterol, precum şi cel al zahărului din sânge.

Iată de ce, spun experţii, atunci când consumăm citrice e de preferat să nu aruncăm nimic. Nici măcar coaja care poate fi adăugată la ceaiuri, la deserturi sănătoase sau chiar la cosmetice preparate în casă.

Citeşte şi: Citricele acre, ideale pentru prevenirea atacului cerebral

Ce mâncaţi şi ce aruncaţi dacă vreţi o piele radiantă

Despre antioxidanţii din natură

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”