5 plante care scad glicemia. Bune pentru diabetici, dar și pentru cei la risc să facă boala!

  • Publicat:

Persoanele care au un nivel crescut al zahărului în sânge ar trebui să ia în considerare, pe lângă schimbarea completă a alimentației, introducerea în meniul zilnic a unor plante care scad glicemia, informație utilă în special persoanelor aflate la risc de diabet!

Cele mai eficiente plante care scad glicemia

Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Georgia, Statele Unite, există câteva plante care au aceste efecte miraculoase asupra chimiei sanguine.

Scorţişoara

În stare uscată, scorțișoara conţine 18% fenol, un compus chimic care are un puternic efect antiseptic. Pentru persoanele diagnosticate cu diabet de tip 2 sau alte afecţiuni generate de rezistenţa la insulină, scorţişoara este o adevărată binefacere.

O linguriţă de scorțișoară pe zi îmbunătăţeşte răspunsul organismului la insulină, ţine sub control greutatea corporală şi previne bolile cardiace. Să nu mai amintim de efectul bactericid…

Cuișoarele

Peste 30% din compoziţia acestui condiment înseamnă antioxidanţi, care acţionează asupra nivelului zahărului din sânge. În plus, cuişoarele au proprietăţi antiseptice, antiinflamatorii, analgezice, iar asupra sistemului digestiv acţionează precum un balsam.

Uleiul extras din cuişoare poate fi utilizat cu succes în caz de dureri dentare, dureri de cap, tuse şi chiar indigestie.

Oregano

Pe lângă efectele benefice asupra răspunsului la insulină, această plantă are şi efecte antiseptice, iar uleiul era folosit pe vremuri la stârpirea… păduchilor. Studii recente au demonstrat că oregano tratează cu succes giardioza, iar în unele cazuri ameliorează infecţia cu E. coli.

Salvia

Acest condiment puternic aromat poate ameliora sângerările uterine, crampele, infecţiile urinare. Potrivit unui studiu efectuat  de cercetătorii germani, la persoanele suferind de diabet care beau infuzie de salvie pe stomacul gol se poate observa o scădere semnificativă a nivelului zahărului din sânge.

Usturoiul 

Datorită compuşilor sulfuroşi care dilată vasele de sânge, usturoiul ar trebui să fie „medicamentul zilnic” al persoanelor care au probleme cu tensiunea arterială. Aceleaşi componente activează metabolismul şi protejează împotriva acţiunilor radicalilor liberi. De asemenea, usturoiul scade nivelul colesterolului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”