Top 20 de alimente nerecomandate în post

Ai grijă ce mănânci atunci când ţii post. Sunt alimente care, deşi aparent inofensive, pot dăuna sănătăţii.
Top 20 de alimente nerecomandate în post

 

Continutul nutritiv dezechilibrat cauzat de putine proteine, însa grasimi si glucide din belsug, condamnă aceste alimente. Luminiţa Florea, nutriţionist, recomandă să vă feriţi de ele şi în post, şi în afara lui.

 

 

 

  1. Margarina (chiar si cea light are între 25% pâna la 40-70% grasime)
  2. Maioneza vegetala (30-40% grasime)
  3. Halva (30-40% grasime)
  4. Foietaje: saleuri, saratele, placinte cu foi si umplutura vegetala de ciuperci, spanac ( 10- 20-30% grasime)
  5. Dressinguri pentru salate pe baza de maioneza vegetala (20-30% grasime)
  6. Chips-uri de cartofi/ porumb cu legume (20-30% grasime)
  7. Biscuiti din soia/ vegetali (15-20% grasime)
  8. Biscuiti cu crema tip Eugenie  sau napolitane (15-20% grasime)
  9. Parizer vegetal (15% grasime)
  10. Smântâna vegetala (15% grasime)
  11. Salata de vinete/ ciuperci cu maioneza vegetala (10-15% grasime)
  12. Salata de humus (cea din comert) (10-20% grasime)
  13. Pateu vegetal/ soia-(10-15-20 % grasime)
  14. Crenvursti vegetali (10-15% grasime)
  15. Chiftele din soia; snitel de soia (10 % grasime)
  16. Zacusca (din comert)  (5-10 % grasime)
  17. Salam vegetal/ cu legume  (7 % grasime)
  18. Covrigei (simpli, cu ulei de masline, cu seminte) (7-15% grasime)
  19. Hamburger din soia (3 % grasime)
  20. Crochete din soia (4 % grasime)

Citeşte aici despre cele mai sănătoase tipuri de alimente pentru post sau vezi aici top 20 de alimente recomandate în post.