Top 10 principii după care să cumperi mâncare 

Iată câteva principii după care să vă ghidați mai ușor atunci când faceți aprovizionarea.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Top 10 principii după care să cumperi mâncare 
Foto Shutterstock

Să trăim sănătos a devenit o prioritate pentru multe persoane. Însă pentru și mai multe acest stil de viață implică foarte mult stres. O mare de informații care se updatează constant, teorii noi, teorii contradictorii ale medicilor nutriționiști, dar și descoperiri ale cercetătorilor din lumea întreaga nu fac decât să ne aducă starea de confuzie. Alimentația trebuie să fie plăcută, să aducă nutrienți, să confere energie și stare de bine. Însă în realitate, pentru foarte puține persoane se întâmplă așa.

 

Cumpărați mâncare de calitate!

Asta nu înseamnă să fie ce mai scumpă mâncare, însă să fie proaspătă și fără adaosuri de conservanți, coloranți, arome etc. Proaspăt și natural să fie criteriile.

Prospețimea face diferența

Chiar dacă pandemia de coronavirsu ne obligă să reducem drumurile nenecesare și evident să facem provizii, încercați ca salatele, fructele și legumele să le aveți cât mai proaspete. Așadar, cumpărați mai puțin și mai des și cât mai aproape de casă.

Mâncați local și sezonal!

Asigurați-vă că mâncarea pe care o cumpărați respectă cât de mult se poate principiul Km zero. Adică este produsă local și corespunde sezonului în care vă aflați. Așa, sprijiniți și agricultura și fermierii locali. Încercați să evitați alimentele modificate genetic. Pe termen lung nu se știe ce efecte ar putea asupra noastră.

 

Chiar dacă este mai comod, evitați semi-preparatele!

Le găsim peste tot în supermarketuri, în ambalaje apetisante, au timpi de încălzire rapizi și da, ne dau mai multă libertate în privința programului zilnic. Însă, gătite de la zero obținem următoarele: control asupra calității ingredientelor, zero conservanți, zero coloranți artificiali, zero arome artificiale. Gătitul este o activitate plăcută, ajută la diminuarea stresului zilnic și îmbunătățește creativitatea. În plus, ce poate fi mai plăcut decât să aduni familia la masă, când aromele din cuptor au cuprins bucătăria.

Cumpărați informați!

Citește etichetele cu atenție și căută pe internet denumirile pe care nu le înțelegi. Așa vei înțelege mai mult despre mâncarea procesată.

De asemenea, fă din vizitele la fast-food un eveniment anual.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân