Top 10 alimente periculoase pe care le desfiinţează antrenorul de fitness Armando Lungu


Există nişte alimente puse la zid de nutriţionişti, medici şi antrenori de fitness. Iată un top al celor mai periculoase făcut de instructorul de fitness Armando Lungu!
  • Publicat:
Top 10 alimente periculoase pe care le desfiinţează antrenorul de fitness  Armando Lungu



Vine un moment în viaţa omului când trebuie să facă ordine în dietă: fie se îngraşă, fie analizele nu sunt bune, fie trebuie să dea un exemplu copiilor, fie pur şi simplu se hotărăşte să trăiască sănătos. Aşa că începe să se informeze şi află că multe dintre obiceiurile lui culinare nu sunt tocmai bune. Există nişte alimente puse la zid de nutriţionişti, medici şi antrenori de fitness. Iată un top al celor mai periculoase făcut de instructorul de fitness Armando Lungu!

1.Zaharuri sau alimente ce conţin zahăr. Nu mai este un secret pentru nimeni că zahărul ne îngraşă, dar pe lângă asta, este întâia cauză a unor afecţiuni grave precum cancer, boli cardiovasculare, diabet de tip II, hipertensiune etc. Alimentele ce conţin zaharuri nu sunt decât nişte “calorii goale”. Doctorii specialiştă spun chiar că “zahărul ucide”.

2.Băuturile alcoolice. Se vehiculează ideea că băutura alcoolică este un aliment, argumentându-se cu faptul, dovedit, că se metabolizează în corp. Din cauza etanolului, care trece prin organism şi ne distruge vitaminele şi ne afectează organele, apar diferite boli grave cum ar fi: ciroză, cancer hepatic, pancreatită şi multe altele. În plus, nu uita că alcoolul este hipercaloric şi creşte foarte mult apetitul.


3.Cartofii prăjiţi. Toată lumea iubeşte cartofii prăjiţi, deşi se numără printre cele mai nesănătoase alimente. Cartofii prăjiţi, nu numai că sunt bogaţi caloric, dar conţin şi multe grăsimi procesate. Acum îmi asum faptul că 80% din cititori nu vor agrea acest lucru. 🙂

4.Mezelurile. Cred că toată lumea ştie cum sunt preparate: conţin resturi de carne, tocătură de oase, articulaţii, pieliţe, grăsime şi multe altele, total nesănătoase.

5.Pizza. Conţine făină albă plus tot felul de grăsimi. La 100 de grame de pizza, avem în jur de 250 de calorii, însă nu se întâmplă niciodată să consumăm doar 100 de grame.

6.Produse de patiserie. Fie că vorbim despre merdenele, covrigi, plăcinte sau tarte, produsele de patiserie sunt preparate din făină albă, grăsimi, margarină şi aditivi, ceea ce le transformă în adevărate bombe calorice. Nu conţin deloc nutrienţi şi nu aduc nimic bun organismului, doar o falsă senzaţie de saţietate.

7.Alimentele de tip fast food. Mâncarea de la fast-food se bazează pe uleiuri şi grăsimi produse artificial de om (grăsimile saturate). Grăsimile saturate afectează arterele şi cresc periculos colesterolul. În plus, această mâncare este plină de sare, ceea ce îi da corpului un conţinut exagerat de sodiu. Deşi te simţi sătul/ă după o porţie de fast-food, organismul nu primeşte nutrienţii esenţiali pentru o bună funcţionare a organismului.

8.Băuturile carbogazoase. În aceste băuturi, nu există componente nutritive vitamine sau minerale, marea majoritatea fiind preparate din apă filtrată şi zaharuri rafinate. Ele conţin foarte mult zahăr şi de aceea apare riscul de obezitate sau diabet zaharat.

9.Brânza topită. Este obţinută din resturi de brânză şi are un conţinut ridicat de calorii. Brânza topită ar trebui înlocuită cu brânza cu un conţinut mai redus de grăsime.

10.Popcornul la microunde. Este un aliment cu potenţial cancerigen şi ar trebui evitat.

V-am enumerat câteva din alimente ce ne afectează buna funcţionare a organismului, dar să fim realişti, nu cred că există un om care nu consumă aceste alimente sau care nu a consumat niciodată. Suntem oameni şi sunt conştient că nu putem să mâncăm şi să bem mereu “ca la carte”. Sfatul meu pentru toţi cei care citesc acest articol este să caute un echilibru şi să nu facă excese. Nu ajungem să ne îmbolnăvim consumând puţin din fiecare, ci ne îmbolnăvim din excese!

Trăieşte echilibrat din toate punctele de vedere şi nu uita să faci zilnic cel putin 30 de minute de mişcare.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Trei alimente care te fac mai fericită!
Trei alimente care te fac mai fericită!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”