Tipuri de oţet şi beneficiile oţetului pentru sănătate şi dietă!

De mii de ani, diferite culturi din întreaga lume au folosit oţetul ca un ingredient pentru gătit, un remediu curativ sau un produs pentru curăţenie. Începând cu Roma Antică şi până în China şi Orientul Mijlociu, oţetul a fost recunoscut pentru calităţile sale medicinale, nutriţionale şi puterea de curăţare şi antioxidare.
Tipuri de oţet şi beneficiile oţetului pentru sănătate şi dietă!

Beneficii pentru sănătate

Când vine vorba de sănătate, există câteva beneficii cunoscute ale oţetului. Cu toate acestea, nu există dovezi ştiinţifice care să susţină oţetul ca fiind un remediu exact.

  • Distruge ciupercile şi bacteriile. Oţetul are o acţiune dublă în ceea ce privesc infecţiile cu bacterii sau fungi, luptând împotriva ambelor tipuri de invadatori şi reuşind să vindece această afecţiune.
  • Calmează înţepăturile de insecte. Inflamaţia, roşeaţa şi durerea care apare în urma înţepăturilor de insecte pot să fie calmate aplicând o cataplasmă cu oţet, care neutralizează substanţele iritante ajunse în piele în urma înţepăturilor.
  • Are proprietatea de a scădea nivelul glucozei din sânge. Adăugând o lingură de oţet şi două linguriţe de ulei de măsline unei mese obişnuite, poţi să previ creşterea glicemiei, împiedicând astfel dezvoltarea diabetului.
  • Ameliorează durerile musculare. Masajul cu oţet poate ajuta la calmarea durerilor musculare şi la îndepărtarea oboselii resimţite la nivelul picioarelor şi mâinilor.
  • Piele frumoasă cu oţet! Tamponarea feţei cu o dischetă demachiantă îmbibată în oţet poate ajuta la eliminarea excesului de sebum şi la curăţarea tenului, lăsându-l fin şi strălucitor.
  • Ajută la combaterea transpiraţiei. Pentru a reduce transpiraţia, tamponează-ţi pielea de la subraţ cu un burete îmbibat în oţet, lasă să se usuce iar apoi aplică deodorant.
  • Albeşte dinţii instant! Produsere de albire a dinţilor sunt scumpe şi, deseori, ineficiente. Un remediu “home-made” pentru dinţi mai albi este aplicarea câtorva picături de oţet peste pasta de dinţi atunci când o aplici pe perie.
  • Detoxifiere cu oţet de mere. Dacă vrei să faci puţină “curăţenie” în corpul tău, încearcă să ţii o cură de detoxifiere cu oţet de mere!