Tine kilogramele la distanta!

Ai reusit sa slabesti? Foarte bine! Acum mai ramane doar sa stii cum sa iti pastrezi silueta pe care ai visat-o. Ceea ce trebuie sa intelegi este ca fiecare zi reprezinta o lupta cu tine insati, un efort de a nu reveni la vechile obiceiuri alimentare care
  • Publicat:
Tine kilogramele la distanta!
Tine kilogramele la distanta!

Incepe ziua asa cum trebuie!
Cerceterile in domeniul nutritiei au dovedit ca obiceiul de a manca dimineata, ajuta la controlarea mai eficienta a nevoilor de alimentatie de pe parcursul zilei. Deasemenea, un alt secret al succesului dietei pe termen lung, il reprezinta avantajul mancarii asupra bautului. Derivatele lactate, ceaiurile si sucurile nu pot echivala cantitatea de proteine obtinuta din alimente. Deficienta aceasta trebuie apoi suplimentata de calorii.

Nu uita de proteine!
Consumul de proteine ofera o senzatie de satietate mai eficienta si de mai lunga durata decat obtinem din procesarea carbohidratilor sau a acizilor grasi. Expertii recomanda pentru orice femeie sanatoasa, sa consume zilnic 1/3 grame de proteine pentru fiecare kilogram pe care il are. Adauga proteine fiecarei mese, si vei fi mai satula, in timp ce iti vei mentine si greutatea dorita.

Fructele si legumele fac minuni!
Expertii au cazut de acord asupra acestui aspect. Mananca multe fructe si legume! Sunt bogate in fibre, au vitamine, si te fac sa te simti satula, chiar daca incerci sa limitezi cantitatea de proteine consumate. Deoarece nu poti gasi fructe oriunde, in conditiile in care esti la job, de exemplu, este bine sa cumperi din timp si sa ai mereu cu tine astfel de alimente pentru a-ti asigura mici gustari.

Satura-te cu putin!
Din anii ’70 pana in prezent, marimea portiilor obisnuite de mancare s-a marit de doua, pana la cinci ori.  In acest context, este evident de ce epidemia obezitatii s-a instalat atat de confortabil in multe zone de pe glob.  Cea  mai eficienta solutie este aceea de a umple farfuria cu jumatate din fiecare aliment pe care urmeaza sa il consumi. Redu la jumatate cantitatea de carne si de paste, si dubleaz-o pe cea de fructe si legume! Alta solutie eficienta este aceea de a manca alimente voluminoase, dar sarace in calorii. Te vor mentine satula pentru mai mult timp, si nu te vei ingrasa.

Fa exercitii pentru a neutraliza stresul
Femeile suple stiu ca daca faci exercitii in loc sa mananci, atunci cand esti nervoasa, tii kilogramele la distanta. Plimba-te vreme de 15 minute, in loc sa dai iama prin frigider! Fa acest lucru timp de 4 zile din 5, si astfel vei adauga o ora de exercitiu fizic saptamanii tale. De fapt, vei fi uimita sa afli ca doar 10 minute de mers iti odera energie pentru doua ore.

Stabileste CAND faci exercitii, nu DACA faci!
Incearca sa iti stabilesti un program pe care sa il urmezi intocmai, fara concesii sau amanari. Nu contramanda sedinta de fitness atunci cand apar alte obligatii, pentru ca ai sa faci un  obicei din asta! Considera sedintele la sala drept sedinte la job, astfel ca te vei invata sa iti impui prezenta la ele. Daca sari totusi peste vreo sedinta, stai cu 10 minute mai mult la urmatoarea.

Invata sa iubesti miscarea!
Ca sa poti face exercitii fizice, trebuie sa alegi o activitate carfe sa iti placa, mai ales ca vei face acel lucru aproape zilnic. Nu trebuie sa optezi neaparat pentru un abonament la sala, ci poti alege oricand polimbarile in  aer liber, mersul pe role sau cu bicicleta, joggingul in parc, sau aerobicul. Mersul in sine contribuie la arderea caloriilor. Mergi oricat de des ai ocazia!

Intocmeste un plan de rezerva!
Cu totii stim ca este foarte greu sa mentinem in mod constant aceeasi greutate. Nu te speria atunci cand vii din vacanta si realizezi ca ai cu 3 kilograme in plus. Secretul este sa iti stabilesti un numar de kilograme in limita carora masa ta corporala poate varia. Fii onesta cu tine insati si nu incalca aceasta regula! Stabileste o modalitate eficienta de a scapa de cele cateva kilograme in plus, si incepe chiar de la urmatoarea masa.

Alege ce trebuie!
Cu alte cuvinte, cand esti tentata sa alegi un desert delicios, la restaurant, refuza-l. Cu siguranta, nu este usor, insa pune permanent in balanta atuurile si dezavatajele alimentului respectiv. Mananca mai bine o fructa sau bea un suc de portocale. Face minuni!

Nu uita niciodata ca o dieta sanatoasa impune si un stil de alimentatie pe masura! Trebuie sa iti mentii obiceiurile de nutritie pentru ca astfel vei fi si sanatoasa. Cantareste-te cat mai des, pentru a-ti aminti in mod constamnt progresele pe care le faci zilnic si pentru a rezista tentatiei de a manca alimente interzise! Prin fitness, iti modelezi in mod placut musculatura, fapt care iti ofera o silueta mai atragatoare si mai armonioasa. Recompenseaza-te de cate ori ai rezistat tentatiei, mergand la spa sau la masaje de relaxare. Mergi la cumparaturi sau rasfata-te intr-o baie aromata. Orice este permis, atata timp cat nu te abati de la scopul avut in vedere.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Slabeste cu cap!
Slabeste cu cap!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân