Tepache, băutura bogată în probiotice

Tepache este o băutură tradițională mexicană, dulce și aromată, care are potențiale beneficii pentru sănătate. Iată cum arată profilul nutrițional.
  • Publicat:
Tepache, băutura bogată în probiotice
Tepache, băutura bogată în probiotice

Iubitorii de kombutcha, care vor să testeze o altă băutură probiotică ar putea încerca tepache. Aceasta este o băutură tradițională mexicană, dulce și aromată, care are potențiale beneficii pentru sănătate.

Ce este tepache și care sunt valorile nutriționale?

Tepache este o băutură fermentată care-și are originile în America Latină și Centrală, fiind considerată o băutură tradițională mexicană. Este realizată dn porumb fermentat și/sau alte fructe precum pere, mere, portocale sau chiar ananas. Profilul nutrițional al acestei băuturi diferă în funcție de ingredientele folosite, dar mai ales dacă este homemade sau nu. Un lucru este sigur: tepache conține probiotice care promovează echilibrul digestiv și sănătatea organismului. Aceste microorganisme sunt produse natural prin fermentare și, potrivit unui articol publicat în Annals of Microbiology, conține câteva tipuri printre care și Lactobacillus, o grupă de bacterii care se regăsesc în alimentele fermentate.

De asemenea, oferă o varietate de vitamine și minerale. De exemplu, ananasul conține vitamina C, potasiu și calciu. Atât coaja, cât și pulpa de ananas conțin bromelaină, o enzimă cu proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și anti-cancerigene. Un pahar de tepache conține:

  • 110 calorii
  • 0g grăsime
  • 28g carbohidrați
  • 0g proteine

Beneficii pentru sănătate

Deși nu au fost studiate anumite beneficii, putem vorbi despre beneficiile alimentelor fermentate în general, iar tepache se numără printre acestea.

Sprijină sănătatea digestiei. O dietă bogată în alimente și băuturi probiotice ajută la echilibrul digestiv. Microbiomul tractului intestinal găzduiește o comunitate de sute de microorganisme bune și rele care, atunci când se află în echilibru ajută la reglarea digestiei și absorbția nutrienților esențiali, dar și la funcționarea corespunzătoare a imunității și minții.

Îmbunătățește absorbția nutrienților. Dezechilibrul digestiv face dificilă absorbția nutrienților, dar Lactobacillus poate reface acest echilibru prin creșterea abdorbției de nutrienți. Mai mult, ajută la divizarea carbohidraților complecși.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân