Tehnica de o săptămână care te scapă de grăsimea de pe burtă. E ideală după Paște!

Acest tip de dietă poate reduce grăsimea de pe burtă, tot într-o săptămână, cu 11%. Află ce tehnică să folosești.
  • Publicat:
Tehnica de o săptămână care te scapă de grăsimea de pe burtă. E ideală după Paște!
Foto: shutterstock

O dietă foarte scăzută în calorii te poate ajuta să reduci 5% din greutatea corporală în doar o săptămână, arată studiile. Mai mult, acest tip de dietă poate reduce grăsimea de pe burtă, tot într-o săptămână, cu 11%.

Participanții la studiu au fost nevoiți să consume între 600 și 800 de calorii pe zi, ceea ce înseamnă o treime sau chiar mai puțin din necesarul zilnic recomandat. Pentru a ajunge la acest consum caloric, mesele principale erau înlocuite cu shake-uri, supe și batoane special formulate pentru a oferi nutrienții necesari. Totodată, această dietă presupune să consumi foarte multă apă, lapte și, eventual, să iei suplimente cu fibre.

În cazul pacieților cu probleme cardiovasculare, scăderea în greutate poate varia și se pot reduce funcțiile inimii, concluzionează cercetătorii.

”Dietele scăzute în calorii, cunoscute și ca programe de înlocuire a meselor, au devenit extrem de populare în ultimii ani. Acestea presupun un consum caloric de 600-800 kcal pe zi și pot fi eficiente în scăderea în greutate, reducerea tensiunii arteriale și poate avea efecte benefice în privința pacienților cu diabet și boli cardiovasculare”, explică Dr Jennifer Rayner, autor al studiului.

La studiu au luat parte 21 de pacienți cu obezitate care au consumat zilnic 600-800 calorii pe zi. După doar o săptămână, aceștia au redus greutatea corporală cu 6%, grăsimea viscerală cu 11% și grăsimea din ficat cu 42%. Conținutul de grăsime de la nivelul inimii, în schimb, a crescut cu 44%, ceea ce duce la deteriorarea funcțiilor inimii. După opt săptămâni de studiu, funcțiile inimii au revenit la normal.

„Îmbunătățirea metabolică cu ajutorul unei diete reduse în calorii, precum reducerea grăsimii din ficat și efectele benefice asupra diabetului, s-a crezut că se vor îmbunătăți și funcțiile cardiovasculare. În schimb, în prima săptămână acestea s-au înrăutățit și, în timp, au revenit la normal. Scăderea bruscă a numărului de calorii a făcut ca grăsimea să se elimine din anumite zone ale corpului, să ajungă în sânge și să fie preluată de mușchii inimii. După o perioadă în care organismul s-a adaptat accestei restricții calorice drastice, conținutul de grăsime și funcțiile inimii s-au îmbunătățit”, explică Dr Jennifer Rayner, autor al studiului.

Autorii studiului recomandă ca înainte de a începe o dietă atât de intensă, mai ales dacă ai probleme cardiovasculare, să stai de vorbă cu un medic. Pacienții cu probleme cardiace se pot confrunta cu mai multe simptome, motiv pentru care dieta trebuie monitorizată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”