Te poate ajuta ceaiul verde sa slabesti?

Persoanele care isi doresc sa slabeasca sunt mereu in cautarea acelei substante magice care sa ii ajute sa slabeasca peste noapte, fara nici un pic de efort. Ca rezultat al acestor dorinte, au aparut pe piata diverse suplimente, pastile si produse care pr
  • Publicat:
Te poate ajuta ceaiul verde sa slabesti?
Te poate ajuta ceaiul verde sa slabesti?

Ceaiul verde este folosit de secole in tarile asiatice. Spre deosebire de ceaiul negru care este obtinut din frunze fermentate, ceaiul verde se produce prin fierberea la abur a frunzelor proaspete. In urma acestui proces de productie se pastreaza o cantitate mai mare de polifenoli, cum este si EGCG. Ceaiul negru are o concentratie de 3-10% polifenoli, iar ceaiul verde in jur de 30-40%.

Datorita acestei concentratii mari de polifenoli, ceaiului verde i s-au atribuit numeroase beneficii pentru sanatate, de la normalizarea presiunii sanguine pana la scaderea riscului aparitiei cancerului. Deocamdata, singura proprietate demonstrata a ceaiului verde este cea de stimulare mentala, probabil datorita continutului de cofeina. Cercetarile viitoare probabil ca vor clarifica daca oricare dintre fenolii contiunuti de ceaiul verde are proprietatea de a lupta cu astfel de afectiuni.

EGCG si metabolismul
Presupusa proprietate a ceiului verde de a ajuta la arderea caloriilor este data de EGCG. Aceasta substanta influenteaza eliberarea enzimelor care stimuleaza producerea caldurii in organism, amplificand procesul metabolic. Asta nu inseamna ca iti va fi cald dupa ce bei ceai verde… Inseamna ca EGCG mareste cantitatea de calorii care este folosita pentru fiecare activitate fizica, de la digestie si pana la urcarea scarilor. Si alte substanta din compozitia unor alimente, cum ar cofeina pot stimula arderea caloriilor, dar EGCG are un efect mult mai puternic.

Rezultatele cercetarilor sunt promitatoare
Au fost publicate de-a lungul timpului cateva rezultate ale efectului EGC-ului asupra greutatii si metabolismului. Cateva dintre acestea sunt cu adevarat incurajatoare. Intr-unul dintre studii s-a observat ca persoanele care au baut ceai verde au consumat mai multa energie decat cei care bausera cafea sau apa plata. Extractul de ceai verde a determinat o amplificare a metabolismului cu 4%. Cantitatea de extract de ceai verde care li s-a dat acestor persoane este echivalenta cu cea care se gaseste intr-o ceasca de ceai. Intr-un alt studiu, persoanelor carora li s-a dat ceai verde cu adaos de extract de EGCG au slabit mai mult decat cei care au baut ceai simplu.

Daca iti place sa bei ceai verde si in acelasi timp urmaresti o scadere in greutate, s-ar putea sa observi deja o stimulare a metabolismului. Daca vrei sa adaugi ceaiul verde la dieta ta trebuie sa ai in vedere faptul ca acesta contine cofeina. De asemenea polifenolii continuti de ceaiul verde pot interactiona cu anumite medicamente pe care le iei, din aceasta cauza este bine sa discuti cu un medic sau un farmacist care te pot indruma in aceasta problema. Cercetarile in ceea ce priveste EGCG sunt incurajatoare si chiar au aparut  suplimente care contin aceasta substanta. Bucura-te insa de o ceasca de ceai verde, dar nu te astepta sa slabesti miraculos peste noapte.  

Articol exclusiv onliner

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dieta Fat Smash
Dieta Fat Smash
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”