Sylvia: sfaturi ca să slăbeşti pentru costumul de baie

Renunţarea la dulciuri, sucuri carbagazoase, alimente procesate, hidratarea şi sportul vă ajută să aveţi o siluetă armonioasă.
  • Publicat:
Sylvia: sfaturi ca să slăbeşti pentru costumul de baie
Sylvia, foto Ciprian Strugariu

Mult aşteptata vară se apropie. Cu plăcerile şi provocările ei. O provocare pentru multe doamne şi domnişoare este cu siguranţă costumul de baie. Am stat de vorbă despre trucuri de slăbire şi sport cu cântăreaţa Sylvia, una dintre vedetele pe care le-am fotografiat cu ani în urmă în costum de baie. Ea s-a menţinut în formă peste ani şi s-a perfecţionat în arta tonifierii fizice şi psihice devenind profesor de yoga. Iată sfaturile ei în prag de vară.

”Nu pot, nu am timp” sunt scuze care apar atunci când preferi să rămâi în zona de confort şi când pofta de ceva dulce este mai mare decât dorinţa de a arăta mai bine şi de a fi mai sănătos. Depinde doar de tine ce alegi şi care sunt priorităţile tale” spune cântăreaţa. Ea se ghidează după motto-ul ”mâncăm ca să trăim şi nu trăim ca să mâncăm”.

Concret, pentru a ne bucura de un costum de baie la plajă sau la piscină nu este de ajuns să-l cumpărăm. Iată cum acţionează Sylvia pentru proba costumului de baie.

Nu cumpăra fără să citeşti eticheta!

Atunci când îţi face cu ochiul ceva de pe raftul magazinului şi te gândeşti ”dar e o chestie aşa mică, cât de mult poate să îngraşe?’, te rog să studiezi eticheta produsului şi să vezi câte kilocalorii conţine. De multe ori, surpriza e atât de mare, încât te linişteşti şi nu-ţi mai vine să cumperi.

Variante light de mâncare

Artista îşi găteşte şi încearcă să găsescă alternative mai sănătoase pentru gătit: ”Vara mănânc multe salate şi am nevoie să inventez şi un dressing care să nu îngraşe şi care să fie gustos. O opţiune excelentă şi foarte light este sosul de iaurt şi muştar (iaurt grecesc 1,5% grăsime, muştar după gust, sare). În loc de cartofi prăjiţi în ulei, gătesc cartofii la cuptor (tai cartofii felii, îi pun pe o tavă, adaug condimente şi doar ‘îi stropesc’ cu puţin ulei apoi îi bag la cuptor)”.

Hidratarea este foarte importantă

”Beau 3 litri de apă pe zi. Acest aspect a fost o reală provocare pentru mine dar beneficiile sunt pe măsură. Cu cât vrei să elimini mai multă apă din organism, cu atât trebuie să bei mai multă apă. Pe lângă faptul că apa te ajută la slăbit şi digestie, detoxifică organismul, hidratează ţesuturile, pielea devine mai catifelată, tenul mai curat şi mai luminos, ridurile sunt atenuate” spune cântăreaţa.

Gătit acasă şi porţionat

”Gătesc pentru 3 zile în avans şi pun totul la frigider în caserole compartimentate pe care le pot lua cu mine oriunde. Având un program destul de haotic, nu am timp să gătesc în fiecare zi iar această variantă este una foarte practică şi utilă” a mărturist Sylvia. De asemenea, cântăreaţa a eliminat produsele de patiserie (nu aduc nici un aport nutriţional organismului, doar îngraşă), sucurile, băuturile acidulate şi evită alimentele procesate.

Gustări sănătoase (fructe sau seminţe/nuci) în poşetă

Când îmi este foarte foame, atunci mă copleşesc şi poftele şi am tendinţa să mă abat de la reguli. Creierul meu care tânjeşte după junk food sau zahăr va face orice să mă convingă să mă autosabotez şi să ‘păcătuiesc’ culinar. Aici se dă testul iar rezultatele pe care le doresc sunt doar la o alegere distanţă” explică artista.

Sport sau orice fel de mişcare fizică

Fie că vorbim de fitness, cardio, circuite, yoga, Pilates, drumeţii, plimbări, dans sau orice altă activitate care îţi face plăcere şi te ajută sa arzi calorii. ”Eu fac Yoga de 5 ori pe săptămână şi am perioade din an când merg la sală de 2 ori pe săptămână şi fac antrenamente cu un antrenor personal” a mai spus Sylvia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”