Surse de proteină cu care să înlocuiești carnea

Iată cele mai potrivite surse de proteină care înlocuiesc carnea, ideale pentru vegani și vegetarieni sau în timpul postului.
  • Publicat:
Surse de proteină cu care să înlocuiești carnea
Foto: shutterstock

Există numeroase produse pe piață care înlocuiesc carnea, dar este foarte important să alegem cu grijă sursele de proteină și ele să fie de calitate. Iată cele mai potrivite surse de proteină care înlocuiesc carnea.

Surse de proteină cu care să înlocuiești carnea

Leguminoasele, surse de proteină

Lintea, fasolea neagră sunt cele mai folosite baze pentru burgerii vegetali. Dacă îți place gustul atunci ai noroc, pentru că acestea sunt cele mai potrivite surse de proteină și astfel poți lua o decizie excelentă pentru sănătatea ta. Totodată este cea mai prietenoasă alegere cu mediul pentru că nu e nevoie să fie procesate. Conțin un nivel crescut de proteină și fibre ceea ce le face ideale în dietă pentru menținerea greutății.

Seitanul

Seitanul este și el o opțiune cu care poți înlocui care și, prin faptul că este derivat din grâu, este un produs sustenabil și mai poartă numele de carne vegetală. Este un produs ideal pentru vegani și vegetarieni și conține numeroase proteine ceea ce-l face alegerea potrivită în orice dietă, în special pentru că aduce variație preparatelor.

Fructul jackfruit

Acest fruct de mari dimensiuni este cunoscut pentru faptul că are un gust similar cărnii dacă este gătit, ceea ce-l face un substitut excelent. Este singurul fruct care poate fi consumat necopt, copt, crud sau gătit. Fructul jack întăreşte sistemul imunitar, ajută tranzitul intestinal, previne constipaţia, protejează mucoasa colonului, scade şi reglează tensiunea arterială. Mai mult conţine şi vitaminele A, C, E, B1, B2, B3, minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier, zinc, mangan, cupru, seleniu, fosfor, bromelaină, fitonutrienţi, saponine, izoflavone, lignani, fructoză şi zaharoză.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”