Starurile aleg meniuri fanteziste de sarbatori

Anul acesta, de Revelion vor alege un aperitiv din carne de capra sarata si muschi de cerb afumat. Urmeaza caprioara la cuptor cu sos dulce de morcov si budinca de telina.
Starurile aleg meniuri fanteziste de sarbatori
Starurile aleg meniuri fanteziste de sarbatori

Chiar daca sunt la regim drastic aproape tot timpul, vedetele isi rezerva si momente de rasfat. Asa ca la final de an, se desfata cu delicatese aduse de departe si preparate special de bucatari cu imaginatie bogata.

Anne Hathaway, urs marinat cu mere coapte

Daca tot vine Revelionul, de ce sa nu ne varsam toata fantezia in farfurie, pare sa fie motto-ul dupa care actrita s-a ghidat in 2011. Ce ii trebuie sa-si indeplineasca acest obiectiv? Un bucatar adus din Filipine si multe ajutoare de bucatar.

Masa incepe cu legume crocante cu sos de ghimbir. Nu uita nici de bambus prajit cu sos de midii, dar nici de stridii crude combinate cu visine. Urmeaza felul principal de mancare care consta in soia fiarta si pusa apoi la cuptor pe pat de rozmarin si portocale. Iar pentru cei care prefera doar carnea – laba de urs marinata la cuptor cu garnitura de mere coapte.

Si nu uita nici de oaspetii carora le place pestele. Actrita le ofera peste spada prajit in grasime proprie cu sos de portocale. Cat priveste desertul, niciodata nu strica cateva bomboane, mai ales daca sunt facute din miere, sucuri de fructe proaspete si stau pe pat de frisca naturala si ciocolata amaruie cu bucati de portocala.

Victoria Beckham, ciocolata cu lapte de balena

Victoria arata senzational anul acesta, la doar o luna si jumatate dupa ce l-a nascut pe cel de-al patrulea copil. Ea declara ca nu facuse eforturi ca sa fie din nou slaba, dar cine o crede? Vesnica poveste! Sa ne referim totusi la meniul de Revelion pe care il vor gusta sotii Beckham impreuna cu cei mici si prietenii apropiati.

Numeroasa familie are pe lista de aprovizionare doar ferme eco. Anul acesta, de Revelion vor alege un aperitiv din carne de capra sarata si muschi de cerb afumat. Urmeaza caprioara la cuptor cu sos dulce de morcov si budinca de telina. Dar vedeta serii este ciocolata preparata din unt de cocos, lapte de balena si cacao proaspat macinata, indulcita cu banane pitice si seva de agave.

Eva Longoria, fructe de mare pe pat de rechin

Sigur Eva Longoria n-a auzit de protestele ecologiştilor. Motivul? Preferatele ei sunt aripioarele de rechin: din cauza acestor gusturi, populaţia de rechini de pe planetă se află aproape de dispariţie. Ea se apără şi spune că doar la sărbători are în farfurie astfel de delicatese, deci nu ea decimează temuţii peşti oceanici.

Să trecem acum la gastronomie. Pentru ultima zi din an, Eva are deja un bucătar rezervat. Dă o petrecere cu câţiva prieteni şi vrea să-i impresioneze cu un meniu marin. Se începe cu icre roşii în coşuleţe de portocale pitice şi crochete cu brânză de capră. Urmează meniul principal compus din fructe de mare la cuptor, gătite în 3 feluri de vin, pe pat de aripioare de rechin. Acestea se ţin înainte într-un sos marinat ca să fie cât mai fragede.

Delicatesele din ocean se servesc pe bambus şi ghimbir gratinat. Urmează şi desertul făcut din litchi şi creveţi dulci în sos de fructe de pădure, dar şi o îngheţată. Eva a optat deja pentru îngheţata din pere cu topping de banane trase în ciocolată.

Madonna, linte fiartă în suport de bambus

Madonna e vegetariană convinsă şi niciodată în meniurile ei nu există abateri. În ultima zi din an, megastarul intenţionează să meargă într-un restaurant cochet împreună cu cei doi copii, cu iubitul şi cu persoanele pe care le preferă aceştia. Meniul va fi atât unul cu produse din carne, cât şi unul special stabilit ei.

Iată lista destinată unei singure persoane. Aperitivul e format dim muguri de brad, muguri de pin şi muguri de bambus căliţi în sos de praz verde şi capere. Pe aceeaşi listă stă tofu frecat cu lime pe crochete din secară. Urmează morcovii la cuptor asezonaţi cu vinete înăbuşite şi sos dulce de ananas. Felul principal constă în linte fiartă în suport de bambus cu sos de soia, dar şi cârnăciori la cuptor din alge şi ciuperci, alături de crochete din broccoli şi brânză de soia. Se spune că gustul lor e de-a dreptul senzaţional. Nu ne rămâne decât să credem în această afirmaţie.

Şi să nu uitam de un desert 100% vegetal, preferatul Madonnei. Este vorba de felii de lămâie şi portocală uscate natural şi acoperite cu suc acrişor de lămâie, unt de cocos îndulcit şi alune de pădure. Aceste bunătăţi sunt pentru prima parte a nopţii.

Spre dimineaţă, Madonna vrea energizante. Este vorba de smochine flambate în sos de ananas şi banane, cu suficiente calorii încât să se simtă vinovată. Toată seara îşi permite apă, suc natural de lămâie, dar şi puţin alcool dres cu suc de fructe, că doar vorbim despre o singură noapte din an!

Citeste si: Hollywood Goes Organic: vezi ce mananca vedetele din cetatea filmului

 

Andreea Groza
Andreea Groza

Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat.
Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm ... citește mai mult

Alimente periculoase in timpul dietelor
Alimente periculoase in timpul dietelor
Cel mai nou articol Video:
Dan Zaharescu, director executiv ARPIM: importanța accesului rapid la medicamente de ultimă generație