Alimentul de sezon care te scapă de burtă. Nu-l consuma dacă ai gută!

Cea mai potrivită legumă care te poate ajuta să slăbești și să scapi de grăsimea de pe burtă este spanacul!
  • Publicat:
Alimentul de sezon care te scapă de burtă. Nu-l consuma dacă ai gută!
Foto: envato

Atunci când încerci să scapi de grăsimea abdominală poate fi un proces destul de frustrant, dar din fericire poate fi grăbit. Reducerea grăsimii viscerale, care este un tip de grăsime periculos pentru că ea se poziționează în jurul organelor abdominale, necesită schimbări rapide ale stilului de viață și mai ales ale obiceiurilor alimentare.

De exemplu, dacă incorporezi în dietă mai multe fibre și proteine, limitezi consumul de grăsimi trans și zahăr adăugat și faci sport cu regularitate, cu siguranță vei vedea îmbunătățiri.

Dacă scopul tău este să reduci grăsimea abdominală, trebuie să ai în vedere faptul că nu există niciun aliment minune care să te ajute în acest sens, dar micile schimbări din dietă și rutinele de sport te pot ajuta să trăiești o viață sănătoasă și echilibrată. O modalitate prin care poți reduce grăsimea este să adaugi mai multe legume la masă.

Legumele sunt bogate în fibre și alți nutrienți valoroși și minerale, iar cea mai potrivită legumă care te poate ajuta să slăbești și să scapi de grăsimea de pe burtă este spanacul!

Spanacul este bogat în nutrienți, vitamine, minerale și antioxidanți, toate ideale pentru reducerea grăsimii abdominale. Totodată este bogată în fibre, fiind o sursă excelentă în dietă, pentru că în urma consumului de fibre previi mâncatul în exces și îmbunătățești digestia.

Spanacul conține proteine!

Da, spanacul este o sursă excelentă de proteine, cunoscute la rândul lor pentru reducerea grăsimii, creșterea masei musculare și senzația de sațietate. Practic, funcționează similar fibrelor.

Cine nu trebuie să consume spanac?

Din cauza conținutului crescut de oxalați, el trebuie evitat de persoanele care au acidul uric crescut în sânge, suferă de gută sau de litiază renală.

Persoanele care iau tratament cu warfarina (un medicament anticoagulant, folosit post infarct miocardic, în trombozele venoase etc.) trebuie să aibă un consum constant de alimente care conțin vitamina K (așa cum este si spanacul), pentru a nu influența efectul terapeutic al acesteia.

Sursă: eatthis.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân