Slăbeşte mâncând!

S-ar putea să sune prea frumos ca să fie adevărat, dar cheia pentru pierderea în greutate este chiar în frigiderul tău, ne spune Dr. Oz. Există cel puţin 10 super-alimente care îţi pot revigora metabolismul, îţi pot subţia talia şi care te pot ajuta să arăţi şi să te simţi bine în pielea ta.
  • Publicat:
Slăbeşte mâncând!

S-ar putea să sune prea frumos ca să fie adevărat, dar cheia pentru pierderea în greutate este chiar în frigiderul tău, ne spune Dr. Oz. Există cel puţin 10 super-alimente care îţi pot revigora metabolismul, îţi pot subţia talia şi care te pot ajuta să arăţi şi să te simţi bine în pielea ta.

Alimente magice care te slăbesc:

Boabe de fasole

Îţi vor întreţine permanent starea de saţietate, fiind bogate în amidon rezistent ceea ce înseamnă că jumătate din caloriile consumate nu pot fi absorbite. Boabele de fasole reduc, de asemenea, nivelul zahărului din sânge şi stimulează arderea rapidă a grăsimilor.

Cu cât vei mânca mai multă fasole, cu atât mai mult corpul tău va stimula dezvoltarea bacteriilor de care ai nevoie pentru digestie.

Muguri de pin

Un singur pahar cu muguri de pin îţi poate suprima foamea! Ele conţin acid pinolenic, o grăsime naturală care stimulează cei doi hormoni puternici responsabili cu avertizarea creierului că stomacul este plin. Aşadar, vei avea o poftă mai mică de a mânca şi  vei reduce aportul de alimente.

Ceai de fenicul

Înainte de culcare, un ceai din această plantă magică, vindecătoare reduce pofta de mâncare. Acesta stimulează şi digestia, facilitează absorbţia nutrienţilor, precum şi reducerea spaţiului de stocare a a grăsimilor.

Ciuperci crimini

Ciupercile crimini (champignon) sunt o sursă minunată de seleniu, cupru, triptofan, potasiu, fosfor si vitaminele B2, B3 si B5, zinc, mangan, proteine şi vitaminele B1 si B6.

Pe lângă gustul delicious, ciupercile crimini conţin şi acid folic, fibre, magneziu, fier si calciu. Fibrele te vor ajuta să nu depui  jumătate din grăsimile consumate.

Mere

Merele sunt cele mai bune gustări dinainte de masă. Fibrele solubile din mere reduc cantitatea de zahăr şi caloriile care sunt absorbite în sânge imediat după masă. Consumul lor este şi o modalitate de a preveni diabetul de tip 2 şi de a ţine pasul cu diferite diete. Merele te pot ţine sătul pentru în jur de 2 ore.

Avocado

Despre avocado şi efectele lui benefice v-am mai tot povestit: este o sursă importantă de energie cât e ziua de lungă şi un motor pentru arderea grăsimilor.

Cetona de zmeură

Este un compus care reglează metabolismul şi îţi ajută organismul să ardă mai repede grăsimile. Doza recomandată este de 100 de grame pe zi.

Oţet

Oţetul încetineşte absorbţia de glucide şi previne creşterea bruscă a glicemiei. De asemenea, încetineşte trecerea alimentelor prin stomac, menţinând senzaâia de saţietate pentru mai mult timp.

Scorţişoara

Acest aliment delicios încetineşte şi el trecerea alimentelor prin stomac, scade nivelul de zahăr din sânge şi stimulează metabolismul glucozei.  

Citeşte şi: Slăbeşte mâncând după pofta inimii calorii negative!

5 alimente obligatorii pentru femei

Clasamentul fructelor şi al alimentelor minune

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”