Slabeste cu salsa si dieta!

Ce poate fi mai placut decat sa faci exercitii fizice pentru a avea un corp de invidiat si in acelasi timp sa inveti salsa, un dans atat de senzual? Si asta nu e tot. Aerobicul cardio-salsa se diferentiaza de cel clasic prin faptul ca nu exista restrictii.
  • Publicat:
Slabeste cu salsa si dieta!
Slabeste cu salsa si dieta!

Ce poate fi mai placut decat sa faci exercitii fizice pentru a avea un corp de invidiat si in acelasi timp sa inveti salsa, un dans atat de senzual? Si asta nu e tot. Aerobicul cardio-salsa se diferentiaza de cel clasic prin faptul ca nu exista restrictii.

In cadrul aerobicului cardio-salsa, exercitiile cardio sunt cele care predomina, alaturi de cele specifice pentru abdomen, coapse, brate si picioare. Mereu ni se atrage atentia sa stam „drepti” pentru a avea o tinuta cat mai frumoasa. Cu salsa-aerobic o sa reusim sa facem toate aceste lucruri involuntar. Dupa nici o luna de antrenament, urmand un program cu 2-3 sedinte pe saptamana, concomitent cu o dieta adecvata, in functie de organism si de vointa noastra, ajungem la rezultate vizibile. Astfel, nu numai ca vom pierde cateva kilograme, dar ne vom modifica si forma corpului prin tonifierea musculaturii. Atentie! Pentru a avea rezultate bune, trebuie sa fim consecventi si sa nu ne multumim doar cu obtinerea siluetei dorite, continuarea exercitiilor este absolut obligatorie pentru mentinerea acesteia. Alaturi de dieta.

LUNI

Mic dejun: un ou fiert tare, 2 felii de sunca slaba din piept de pui, o cafea fara zahar
Gustare: un mar
Pranz: supa din carne de pui, 100 g piept de pui la gratar, salata verde cu o lingurita de ulei de masline
Gustare: un grepfrut
Cina: 2 crenvursti din piept de pui

MARTI

Mic dejun: 100 g branza dietetica de vaca, o felie paine de secara, o cafea fara zahar
Gustare: un mar
Pranz: supa din carne slaba de vita, 100 g muschi de vita la gratar, salata de varza
Gustare: un grepfrut
Cina: 50 g rulada din piept de curcan, salata verde cu o lingurita de ulei de masline

MIERCURI

Mic dejun: 150 ml iaurt dietetic, 50 g fulgi cereale
Gustare: un mar
Pranz: 150 g peste la cuptor cu lamaie, un cartof fiert natur
Gustare: un grepfrut
Cina: 100 g branza de vaca, un ardei

JOI

Mic dejun: o cafea fara zahar, 50 g branza feta dietetica, 2 felii de paine neagra
Gustare: un mar
Pranz: 150 g ficatei de pui, salata de rosii
Gustare: un grepfrut
Cina: 100 g pastrav, salata verde

VINERI

Mic dejun: o cafea fara zahar, musli cu lapte degresat
Gustare: un mar
Pranz: 100 g ciuperci la gratar, 50 g orez brun
Gustare: un grepfrut
Cina: o salata verde cu ulei de masline, 50 g broccoli

SAMBATA

Mic dejun: o cafea fara zahar, 50 g fulgi cereale, fructe uscate
Gustare: un mar
Pranz: 100 g piept de curcan, 100 g conopida
Gustare: un grepfrut
Cina: un cartof copt, salata de sfecla rosie

DUMINICA

Mic dejun: omleta din 2 albusuri (fara ulei), o felie de paine cu seminte, o cafea fara zahar
Gustare: un mar
Pranz: 150 g somon, 50 g orez brun, o salata verde cu lamaie
Gustare: un grepfrut
Cina: salata de ton cu porumb

Danseaza pentru silueta ta!

Antrenamentele decurg intr-un ritm lejer, starea de spirit a cursantilor fiind una vesela, relaxata. Fiecare miscare, fiecare pas sunt atent supravegheate de instructorul care coordoneaza grupul, o tanara de 29 de ani, Georgiana Aron. Acest lucru ii reuseste de minune, poate si datorita experientei de 13 ani in lumea sportului de performanta, gimnastica artistica fiind pentru ea activitatea principala pentru multi ani. A inceput sa se antreneze de la 4 ani, sub atenta supraveghere a antrenorilor Apateanu Rodica si Mazilu Liviu, la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti. In decursul anilor, a participat la numeroase concursuri, cele mai importante rezultate fiind castigarea titlului de campion national la individual compus, la diferite categorii, in anii 1987, 1989, 1990.

Alegerea Georgianei de a deveni instructor s-a produs in mod natural, ea lucrand foarte bine atat cu cei mici, cat si cu adultii in cadrul cursurilor de dans sportiv si aerobic. Ea considera ca orice fel de miscare este benefica pentru organism, insa doamnele trebuie sa se straduiasca mai mult, mai ales ca, de la o anumita varsta, sunt zone care creeaza probleme. De aceea, la antrenamente insista asupra zonelor „problema”, cu exercitii specifice anumitor grupe musculare. In timpul unei ore de gimnastica aerobica in ritm de salsa, persoanele care respecta ritmul impus de antrenor consuma 420 de calorii.

ATENTIE!

1. Dieta trebuie tinuta pe parcursul a cel putin 4 saptamani, timp in care se vor elimina 4-5 kilograme. Lucrul cel mai important este ca, datorita exercitiilor de salsa-aerobic, kilogramele pierdute vor fi din zonele-problema.
2. Exista libertate culinara datorita diversitatii produselor din care este alcatuita dieta, acestea fiind atat alimente pe baza de carbohidrati, cat si de proteine.
3. Adio strop de alcool si tigari pe tot parcursul dietei. Si pentru ca lichidele sunt foarte importante, cei 2 l de apa plata pe zi sunt absolut obligatorii, sucurile acidulate fiind interzise.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Carnivori versus Vegetarieni
Carnivori versus Vegetarieni
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân