Sfaturi practice pentru a scăpa de senzația de balonare

Iată câteva obiceiuri care reduc imediat senzația de balonare. Nu trebuie să faci schimbări majore în stilul de viață!
  • Publicat:
Sfaturi practice pentru a scăpa de senzația de balonare
Foto: shutterstock / Sfaturi practice pentru a scăpa de senzația de balonare

Ai obosit să te confrunți cu dureri, balonare și disconfort? Află că nu ești singura. Cu toții ne confruntăm cu gaze, aspect deloc rușinos. 20% dintre adulți se confruntă cu probleme digestive sau flatulență. Vestea bună este că balonarea sau gazele nu indică neapărat o reală problemă de digestie. Dar pentru a minimiza prezența lor, poți face câteva modificări în dietă. Iată câteva obiceiuri care reduc imediat balonarea.

Stretching-ul

Stretchingul este o activitate extrem de eficientă în lupta cu balonarea. Atunci când te simți balonată, mușchii abdominali se vor simți foarte încordați, pentru că organele se extind. Stretching-ul te ajută să detensionezi acea zonă, astfel încât organele să funcționeze corect în procesul de digestie.

Fă sport

Sportul te poate ajuta să reduci senzația de balonare, iar organismul va funcționa corect. Este suficient să faci yoga sau să faci câțiva pași pe zi.

Bea suficientă apă

Atunci când bei suficientă apă, procesul de digestie este mai eficient și reduci senzația de balonare, mai ales dacă te confrunți cu probleme de constipație. Poți opta și pentru alimente bogate în apă, precum castravetele sau pepenele.

Nu uita de fibre!

Nu renunța la fibre în dietă, chiar dacă îți oferă senzația de balonare. Este foarte important, în schimb, să eviți alimentele din dietă care produc gaze. Cum bine știm, o dietă bogată în fibre este esențială pentru tractul gastrointestinal și sănătatea colonului. Asigură-te că totodată faci și sport și consumi suficiente fluide.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”