Semințele de in: 5 beneficii de necontestat. Ajută la digestie și te ajută să menții o greutate optimă

Există numeroase motive pentru care ar trebui să integrezi semințele de in în dietă. Iată 5 dintre ele.
  • Publicat:
Semințele de in: 5 beneficii de necontestat. Ajută la digestie și te ajută să menții o greutate optimă
Foto: envato

De la îmbunătățirea digestiei și reducerea riscului de apariție a bolilor, până la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, există numeroase motive pentru care ar trebui să integrezi semințele de in în dietă. Iată câteva beneficii ale semințelor de in, benefice pentru o viață lungă și sănătoasă.

Sunt bogate în fibre

Dacă vrei să-ți crești aportul de fibre din dietă, o idee excelentă este de a opta pentru semințele de in. O linguriță de semințe de in conține aproape 3 grame de fibre, ceea ce înseamnă 11% din necesarul zilnic recomandat. Potrivit American Heart Association, ar trebui să consumi în medie 25-30 de grame de fibre zilnic. O dietă redusă în fibre nu numai că va impacta efortul de a-ți ține greutatea sub control, dar va cauza probleme de digestie și chiar va crește riscul de a dezvolta boli cronice.

Sunt o sursă bogată de acizi grași omega-3

Aceste semințe sunt bogate în acizi alfa-linolenici, un tip de acizi grași esențiali pe care organismul nu îi poate produce. În general, consumul de acizi grași omega-3 arată o reducere a inflamațiilor în organism, ceea ce previne dezvoltarea bolilor cronice. ALA sunt asociați riscului redus de boli cardiovasculare, precum infarctul sau accidentul vascular cerebral, dar și reducerea hipertensiunii.

Îmbunătățesc sănătatea inimii

Așa cum am menționat anterior, ALA ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Potrivit unui studiu din Advances of Nutrition, există dovezi care sugerează o legătură între consumul de ALA și reducerea riscului de boli cardiovasculare. Studiile mai arată și că acestea ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. Un nivel creacut de colesterol LDL (rău) poate duce la acumulări de grăsime pe artere, iar astfel crește riscul de boli cardiovasculare.

Ajută la digestie

Semințele de in sunt cunoscute pentru efectul laxativ, iar astfel ajută procesul de digestie și constipație. Un studiu de 12 săptămâni publicat în Nutrition & Metabolism arată că semințele de in reduc simptomele constipației, la fel și nivelul glicemic și al lipidelor, în rândul pacienților cu diabet de tip 2.

Semințele de in mențin greutatea

Menținerea unei greutăți corporale optime este esențială pentru un corp sănătos pe termen lung. Fibrele din semințele de in te ajută să menții senzația de sațietate pe termen lung, scrie Appetite.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Ce să nu mănânci dacă ai psoriazis
Ce să nu mănânci dacă ai psoriazis
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân