Ce semințe să consumi pentru oase puternice și sănătoase

Iată ce beneficii au semințele de cânepă și de ce sunt ideale pentru sănătatea inimii și oaselor. Sunt recomandate pentru valorile lor nutriționale.
  • Publicat:
Ce semințe să consumi pentru oase puternice și sănătoase
Foto: shutterstock / Ce semințe să consumi pentru oase puternice și sănătoase

În ultimii ani, semințele de in și de chia au devenit printre cele mai populare produse, iar asta pentru că sunt versatile și datorită valorilor nutriționale. Același lucru îl putem spune și despre semințele de cânepă. Derivate din Cannabis sativa, semințele de cânepă nu conțin CBD, acel compus care are potențialul de a trata anxietatea și ale afecțiuni, și nici THC, substanța responsabilă pentru efectul oferit de canabis.

Semințele de cânepă au o textură cremoasă și, similar semințelor de in sau de chia, nu se recomandă pentru gust, ci pentru valorile lor nutriționale. Acestea sunt ideale pentru sănătatea inimii și a oaselor și conțin minerale esențiale. Iată care sunt beneficiile semințelor de cânepă.

Semințele de cânepă sunt bogate în proteine

Poate că sunt de mici dimensiuni, dar ascund numeroase beneficii pentru sănătate. Trei lingurițe de semințe de cânepă conțin 9.5 grame de proteină, adică cu trei grame mai mult decât un ou și aproape dublu decât semințele de chia, informează Departamentul de Agricultură al Statelor Unite. Proteinele sprijină celulele sistemului imunitar, ale părului, pielii și cel mai important, mușchilor. După un antrenament, organismul folosește proteina pentru a repara fibrele musculare deteriorate, iar astfel ele devin mai puternice. Dacă nu consumi suficientă proteină te poți confrunta cu pierderea masei musculare, subțierea părului și unghiilr și apariția problemelor imunitare. Pentru o femeie care urmează o dietă de 2000 de calorii, USDA recomandă 46 de grame de proteină pe zi.

Conțin acizi grași omega-3

Deși știm că peștele și fructele de mare sunt surse ideale de acizi grași omega-3, semințele de cânepă se numără și ele pe lista favoritelor noastre, iar asta pentru că trei lingurițe de semințe de cânepă conțin dublul cantității recomandate zilnic de acid alfa-linolenic, un tip de omega-3 pe care organismul nu-l poate produce singur, ceea ce înseamnă că se obține din dietă, informează Institutul Național de Sănătate. Acizii grași omega-3 ajută la reducerea nivelului trigliceridelor, un tip de grăsime asociat creșterii riscului bolilor cardiovasculare.

Sunt bune pentru sănătatea oaselor

Trei lingurițe de semințe de cânepă oferă 210 miligrame de magneziu și 495 miligrame de fosfor, adică 68% și 70% din doza recomandată zilnic. Prima funcționalitate a fosforului în corp este aceea de a ajuta la creșterea și menținerea oaselor și dinților. Alături de calciu, un alt nutrient esențial formează cristale de mici dimensiuni care oferă oaselor rigiditate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân