Sa uitam ce-nseamna „sa mananci ca un porc”!

Va citez din comunicatul Ministerului Sanatatii, adresat noua tuturor, un soi de cuvant inainte ca al Patriarhului, dar nu sufletesc, ci trupesc: “recomandam cetatenilor, ca in perioada sarbatorilor de iarna, sa evite consumul excesiv de alimente si de alcool si sa faca multa miscare in aer liber”. Hai ca-mi sunteti simpatici, autorilor!
Sa uitam ce-nseamna „sa mananci ca un porc”!
Sa uitam ce-nseamna "sa mananci ca un porc"!

Va citez din comunicatul
Ministerului Sanatatii, adresat noua tuturor, un soi de cuvant
inainte ca al Patriarhului, dar nu sufletesc, ci trupesc:
„recomandam cetatenilor, ca in perioada sarbatorilor de iarna, sa
evite consumul excesiv de alimente si de alcool si sa faca multa
miscare in aer liber”. Hai ca-mi sunteti simpatici,
autorilor!

Rad eu, dar nu e de ras. E de plans. V-ati gandit vreodata cam
pentru cate zile mancam, noi, romanii, la masa de Craciun? Aia
intinsa pe la un 11 jumatate, ca le e foame alor mici, si ridicata
pe un la un 22-23, cand brusc lumea intreaba „si noi ce mai
mancam?”. Cred ca pentru vreo 6 zile, caloric numarand. Uitati-va
la asaltul din magazine, la rafturile rase, la cozile imense, la
toate transmisiunile televizate cu puhoiul in cadru. Si, s-o
recunoastem, printre natii, avem unul dintre cele mai ucigatoare
meniuri. Fericiti producatorii de medicamente pentru digestie, ca
ale lor sunt incasarile grase in aceasta perioada.

Recomandari care starnesc chicoteli, in loc de
ingrijorari

Doctorii ne spun asa: „organismul nu trebuie supraincarcat cu
alimente greu digerabile, precum carnea de porc sau alte produse de
sezon, ca de exemplu cârnati, caltabos, slanina, toba. Aceste
preparate trebuie consumate cu moderatie si, in niciun caz, la masa
de seara. Este bine sa fie evitata prajirea alimentelor pentru
preparare, fiind de preferat ca acestea sa fie fierte, coapte sau
facute pe gratar”.

Unde isi au locul in poveste pomana porcului, carnatii scosi din
garnita si aruncati in ceaunul cu untura, cartofii prajiti, pe post
de garnitura perfecta? Poate la camera de garda. Ca sa nu ajungem
sa ne strecuram printre pacientii care asteapta in fata ei, medicii
mai recomanda la cinele festive, legume si fructe, neaparat.

In viziunea lor, alimentatia ideala in perioada sarbatorilor de
iarna, arata asa: „zilnic cereale (200-350 de grame de paine
integrala), legume (minimum 300 de grame), fructe (minimum 450 de
grame), lapte si derivate (500 de mililitri de lapte sau de
iaurt).

Aportul de lichide trebuie sa fie de minimum 1,5 litri pe zi (apa,
ceaiuri de plante neindulcite)”. Zambiti gandindu-va cat de
deplasati sunt semnatarii? Si daca totusi noi, infulecatorii,
suntem de fapt cei deplasati? Ia meditati cat asteptati sa va vina
randul la casa, cu cosul plin. Sarbatori cumpatate, va
doresc!

Citeste si: Femeile,
mai pofticioase decat barbatii