Romanii, cei mai subtirei din Europa. La polul opus, britanicii sunt cei mai grasi

Potrivit unui studiu ciatat de WHO Global Infobase, Romania este tara in care se gasesc cei mai putini obezi din intreaga Uniune Europeana!
Romanii, cei mai subtirei din Europa. La polul opus, britanicii sunt cei mai grasi
Romanii, cei mai subtirei din Europa. La polul opus, britanicii sunt cei mai grasi

Daca in clasamentele privind nivelul economic, educatia, coruptia sau chiar obiceiurile privind igiena, romanii sunt printre codasii Europei, iata ca acum exista, in sfarsit, ceva cu care ne putem mandri. Potrivit unui studiu ciatat de WHO Global Infobase, Romania este tara in care se gasesc cei mai putini obezi din intreaga Uniune Europeana!

Romanii stau bine cu siluetele, se arata intr-un clasament intocmit de foruri internationale si care demonstreaza ca doar 7,9% dintre conationalii nostri sunt obezi.

Potrivit aceluiasi document, britanicii sunt grasii Europei, 24,5% din populatie luptandu-se cu obezitatea.

Dupa Romania, care conduce in clasamentul „siluetelor subtiri”, urmeaza Elvetia cu o incidenta a obezitatii de 8,1% si Italia, unde rata obezitatii este de 9,9%.

Nici francezii nu o duc chiar rau, aflandu-se la 6 locuri dinstanta fata de noi, cu un procent de 11,2% obezi – fapt ce confirma avantajele bucatariei frantuzesti.

Vecinii nostri, bulgarii, se afla la mica distanta de francezi, grasanii totalizand un procent de 11.5% din populatie.

In schimb, celebrul gulas se pare ca nu face casa buna cu talia de viespe, caci dintre maghiari 18,8% sunt obezi.


Cele mai grase state din Uniunea Europeana sunt Marea Britanie (24,5% obezi), Irlanda (23% obezi) si Malta (22,3% obezi). Urmeaza Luxemburg, Lituania si Ungaria.

Sudiul a fost efectuat in baza unor statistici furnizate de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), Eurostat si Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Citeste si: Cele mai „grase” tari din lume

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Retete din bucataria lumii
Retete din bucataria lumii
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici