Rețeta simplă de smoothie pentru echilibru hormonal

  • Publicat:
Rețeta simplă de smoothie pentru echilibru hormonal
Sursa foto: shutterstock

Un smoothie nutritiv și sănătos este micul dejun ideal pentru diminețile aglomerate. Iar atunci când vine vorba de alimentele care echilibrează hormonii, specialiștii recomandă fibrele. Și asta pentru că ele joacă un rol esențial în echilibrarea estrogenului. Iată cea mai simplă rețeta pe care o poți integra și tu în dieta ta!

Rețeta de smootie pentru echilibrarea hormonilor

Un sistem hormonal dezechilibrat îți îngreunează viața. Relațiile, munca și viața în general nu pot funcționa optim dacă hormonii nu sunt într-o stare perfectă de echilibru. 

Citește și: Care sunt semnele unui dezechilibru hormonal

Hormonii sunt mesageri chimici care reglează multe activități ale corpului. Ei transmit mesaje care influențează procesele biologice, de la metabolism, creștere și maturizare și până la sexualitate sau reproducere.

Hormonii sunt influențați într-o foarte mare măsură și de dietă. Tocmai de aceea, astăzi ți-am pregătit această rețeta simplă de smoothie pe care, suntem siguri, că o vei adora și tu!

Ingrediente

  • o cupă de pudră proteică (la alegere)
  • o jumătate de banană
  • o linguriță de cafea instant
  • 2 linguri de semințe de in și 2 de chia
  • o ceașcă de lapte integral / vegetal

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele împreună în blender și se mixează până la obținerea unui lichid cremos. Se servește la temperatura camerei sau, după preferință, lăsat la rece preț de 30 de minute / o oră.

Citește și: Smoothie cu banane: 9 reţete delicioase şi extrem de sănătoase! GALERIE FOTO

Beneficiile grozave ale smoothie-ului pentru reglarea hormonilor

Bananele, semințele de in, dar și cele de chia vin cu o cantitate semnificativă de fibre în dieta ta.

Mai mult, ingredientele folosite în acest smoothie echilibrează nivelul de zahăr din sânge și mențin hormonii în parametri optimi.

Adaosul de cafea îți oferă și el acel boost de energie de care ai nevoie pentru începerea unei zi productive.

Sursă: The Queen Of Health

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”