Rețetă de smoothie pentru artrită. Cum să ameliorezi simptomele

Când vine vorba de băuturi, există un smoothie pentru artrită care ameliorează simptomele bolii, iar acesta conține verdețuri și afine.
  • Publicat:
Rețetă de smoothie pentru artrită. Cum să ameliorezi simptomele
Foto: shutterstock / Rețetă de smoothie pentru artrită. Cum să ameliorezi simptomele

Dacă suferi de artrită, vestea bună este că există modalități prin care poți reduce simptomele precum dureri, mâncărimi sau inflamații la nivelul articulațiilor. De exemplu, suplimentele, alimentația sau chiar anumite băuturi te pot ajuta în acest sens. Când vine vorba de băuturi, există un smoothie pentru artrită care ameliorează simptomele bolii, iar acesta conține verdețuri și afine.

Artrita este o boală cronică inflamatorie, motiv pentru care este necesar consumul de alimente care conțin antioxidanți. Smoothieul pentru artrită este bogat în antioxidanți și nutrienți care au compuși bioactivi meniți să reducă inflamațiile.

Studiile sugerează că afinele joacă un rol esențial în reducerea inflamațiilor datorită concentrației crescute de polifenoli, în special antocianine. Antocianinele sunt un tip de antioxidanți care se regăsesc în coaja afinelor și au o capacitate antioxidantă mai mare, arată un studiu publicat în Journal of Functional Foods.

Rețeta de smoothie pentru artrită

Iată o rețetă simplă și eficientă pentru reducerea simptomelor artritei. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente și, cu siguranță, multe dintre ele deja se regăsesc în bucătăria ta.

Ai nevoie de:

  • baby spanac
  • afine congelate
  • iaurt grecesc
  • gheață sau apă rece
  • stevia, dacă este nevoie

Adaugă toate aceste ingrediente într-un blender și prepară-le până obții compoziția dorită.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”