Proteină vegetală: surse care să asigure o sănătate optimă

Consumă o varietate de alimente care să-ți ofere cantitatea optimă de proteină vegetală, vitamine, minerale și alți nutrienți necesari corpului.
18.03.2021
Proteină vegetală: surse care să asigure o sănătate optimă
Proteină vegetală: surse care să asigure o sănătate optimă

O dietă vegetală poate accelera imunitatea, poate însănătoși inima și te ajută să fii longeviv, arată cercetările. De asemenea, organismul tău se poate bucura de toate proteinele de care are nevoie. Ideal este să consumi o varietate de alimente care să-ți ofere cantitatea optimă de proteină vegetală, vitamine, minerale și alți nutrienți necesari corpului.

Câtă proteină trebuie să consumi?

O femeie activă trebuie să consume între 0.55 și 0.91 grame de proteină pe zi, în funcție de greutatea pe care o are. Dacă te antrenezi intens, trebuie să crești această cantitate. Astfel, te va ajuta să repari, crești și menții musculatura. Așadar, o femeie care cântărește 68 de kilograme este recomandat să consume între 83 și 137 de grame de proteină pe zi. Dacă începe să ți se facă foame între mese sau simți o durere sau senzație de iritare, trebuie să adaugi mai multe proteine vegetale.

Surse de proteină vegetală

Leguminoase și fasole: 64 de grame de fasole neagră, năut sau linte conțin între 7 și 9 grame de proteină vegetală

Nuci: 32 de grame de arahide, migdale, caju sau fistic conțin 6-7 grame de proteină; nucile și nucile pecan conțin 3-4 grame

Semințele: 32 de grame de semințe de dovleac sau de floarea soarelui conțin 7-9 grame de proteină, iar semințele de in, de chia sau de cânepă conțin 4-6 grame

Cereale integrale: 64 de grame de ovăz sau quinoa conțin 4 grame de proteină vegetală, iar orezul brun conține 3 grame de proteină

Produsele din soia: o felie de tofu conține 6 grame de proteină vegetală și 17 grame se regăsesc în 64 de grame de tempeh.

Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români