Produsele pe baza de struguri, ideale pentru diabetici si cardiaci

Strugurii contin un antioxidant cu efecte benefice in mentinerea sanatatii organismului nostru. Resveratrolul este un antioxidant continut cu precadere de strugurii rosii – atat in fruct cat si in coaja, ce are un efect mult mai puternic chiar decat unele vitamine sau decat beta-carotenul, atunci cand vine vorba despre intarirea organismului si lupta impotriva bolilor.
Produsele pe baza de struguri, ideale pentru diabetici si cardiaci
Produsele pe baza de struguri, ideale pentru diabetici si cardiaci

Strugurii sunt „vedetele”
sfarsitului de an! Incepand cu luna septembrie, strugurii sunt
parte nelipsita a alimentatiei noastre – de la consumarea lor ca
desert dupa mese, la prepararea lor sub forma de must, vin si apoi
vin fiert. Stiati insa ca aceste fructe, pe langa gustul grozav pe
care il au, sunt si extrem de sanatoase?

Strugurii contin un antioxidant cu efecte benefice in mentinerea
sanatatii organismului nostru. Resveratrolul este un antioxidant
continut cu precadere de strugurii rosii – atat in fruct cat si in
coaja, ce are un efect mult mai puternic chiar decat unele vitamine
sau decat beta-carotenul, atunci cand vine vorba despre intarirea
organismului si lupta impotriva bolilor. Resveratrolul se gaseste,
printre altele, in vinul rosu, in afine si in mure.

Alimentele cu cea mai mare concentratie de
resveratrol

Daca va aflati in cautare de alimente care sa contina o
concentratie mare de resveratrol, trebuie sa stiti ca strugurii
rosii sunt o sursa importanta. Afinele si murele sunt alte doua
tipuri de fructe bogate in
resveratrol
. Alte produse, la care majoritatea
oamenilor nu se gandesc atunci cand vorbesc despre resveratrol, dar
care sunt bogate in acest antioxidant sunt alunele.

Resveratrolul, un antioxidant natural

Concentratia de resveratrol nu este egala la acelasi sortiment de
struguri. Continutul de resveratrol difera in functie de locul in
care strugurii au fost crescuti – zona cu climat rece sau zona cu
climat cald, dar si de folosirea pesticidelor – fructele organice
contin mai mult resveratrol. Expunerea fructelor la o sursa de
caldura duce la reducerea drastica a continutului de
resveratrol.

Nu indepartati coaja fructelor! Aceasta contine cea mai mare
cantitate de resveratrol. Un pahar de vin rosu pe zi este o sursa
ideala de
resveratrol
. Daca nu sunteti consumatori de
vin rosu, puteti incerca sa beti un pahar cu suc natural de
struguri.

Resveratrolul obtinut din alimentatie – insuficient!
Apelati la suplimente alimentare!

Cu toate acestea, trebuie sa intelegeti ca, pentru a beneficia de
efectele resveratrolului, consumul de alimente bogate in
resveratrol nu este suficient. Suplimentele alimentare pe baza de
resveratrol sunt indicate atat pentru copii cat si pentru adulti,
ele avand indicatii terapeutice multiple. Sirop fabricat din
extract de semnite si pielita de struguri, capsule destinate
diabeticilor pentru ca nu contin zahar, suplimente cu fier pentru
copii, avand la baza tot extractul de struguri – toate pot fi
gasite in farmacii sau la magazinele naturiste.

Citeste si:
Superalimente cu
superputeri?

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă