Pregătește-ți mintea să facă față dietei. 4 sfaturi pentru a ajunge la greutatea dorită

  • Publicat:
Pregătește-ți mintea să facă față dietei. 4 sfaturi pentru a ajunge la greutatea dorită
Sursa foto: Shutterstock

Când începi un proces de schimbare a stilului de viață, trebuie să te setezi psihic pentru ce urmează și să ai totul foarte bine planificat. Meniul, antrenamentele, orele de odihnă și felul în care programul tău zilnic este organizat, totul te ajută să rămâi disciplinată. Dar de unde începi?

Iată câteva sfaturi oferite de Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie, care te pot ajuta să ajungi la greutatea dorită.

Setează-ţi priorităţile

Învaţă să te pui pe primul loc. Trebuie să simţi, în primul rând, că tot ceea ce faci, faci pentru tine, că să te simţi bine în pielea ta.

Învaţă să refuzi politicos prăjiturile, îngheţata şi „momelile” prietenilor sau rudelor, atunci când te afli în oraş.

Nimeni nu se va supăra pe tine că vrei să îți trăiești viața așa cum simți și că alegi un alt tip de alimentație.

Cât trebuie să dureze?

Practic, toată viaţa trebuie să fim atenți la ceea ce mâncăm, ca să slăbim sau dacă ne dorim doar să trăim sănătos. Pentru început, realizează că trebuie să îţi planifici dieta pe minimum trei luni de acum încolo.

Nu te aştepta să slăbeşti 20 de kilograme într-o lună sau să respecți la virgulă meniul. Este fizic imposibil să slăbeşti atâtea kilograme în mod sănătos şi într-un timp atât de scurt sau să îți dai restart stilului de viață fără să te confrunți cu vechile obiceiuri alimentare.

Stabileşte-ţi obiective realizabile

Numărul de kilograme pe care vrei să le dai jos, rochiţele în care vrei să încapi, costumul de baie în care vrei să umbli pe plajă nestingherită – toate trebuie să fie obiective realizabile.

Începutul este, de cele mai multe ori, uşor. Suntem motivați și hotărâți. Cel mai greu este când deja începem să vedem rezultate, dar ni se pare că mai avem foarte mult până să ne atingem obiectivul.

Jurnal de dietă şi antrenament

Notează-ţi zilnic, într-un jurnal, ce mănânci şi în ce cantităţi, fă poze ca să te obișnuiești cu cantitățile. Scrie, de asemenea, ce tip de antrenament ai efectuat în fiecare zi, fie că este vorba de mers alert 30 minute, o oră la sală sau că ai înotat 20 de bazine.

În felul acesta, îţi poţi urmări evoluţia şi poţi vedea, de la o zi la alta, cum te-ai educat în ale stilului de viață sănătos.

Antrenamentele pe zoom, alternativa perfectă pentru mersul la sală. Ce spune Cori Grămescu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân