Povestea Mădălinei, tânăra care a reuşit să slăbească 50 de kilograme

În seria poveştilor care pot fi reale surse de inspiraţie în procesul de slăbire, se află şi cazul Mădălinei, care a slăbit 50 kg.
  • Publicat:
Povestea Mădălinei, tânăra care a reuşit să slăbească 50 de kilograme

Prima filmare pe care am făcut-o a fost la Bodyshape Transformation, unde am stat de vorbă cu Mădălin Pahonţu, antrenor de fitness, despre diete şi sport. Cât am stat în spatele camerelor, nu am putut să nu observ fotografiile de pe pereţi cu reuşitele românilor. Fotografii before & after, cu rezultate uimitoare şi zeci de kilograme date jos. Cea mai spectaculoasă transformare însă, a avut-o Mădălina Grigore, fostă canotoare de performanţă la CS Farul Constanţa. Am cunoscut-o tot în ziua filmărilor, dar nu m-aş fi gândit că are în spate o aşa poveste fascinantă. Mai exact, este o sursă de inspiraţie luând în considerare ambiţia pe care a avut-o şi modul în care a ales să-şi schimbe complet stilul de viaţă.

Povestea Mădălinei, clienta care a slăbit 50 de kilograme

„Mădălina s-a confruntat cu probele serioase de greutate după ce a fost nevoită să renunţe la antrenamente, în clasa a XI-a, din pricina complicaţiilor la coloana vertebrală. Trecerea de la stilul de viaţă alert, cu multă mişcare zi de zi, la cel sedentar, a făcut ca în mai puţin de 1 an să acumuleze mai bine de 50 de kilograme (la 1,78 metri înălţime), ajungând la greutatea de 120 de kg. A fost doar un pas până să intre într-o depresie care a urmărit-o ani buni, mai ales după terminarea liceului, când s-a lovit de multe refuzuri la angajare şi de o marginalizare socială”, declară Irina Alionte, fondator BodyShape Transformation.

“Eram în clasa a XI-a când a trebuit să opresc evoluţia sportivă după ce mi-a cedat coloana vertebrală. Pentru că nu am mai avut regimul sportiv zilnic, chiar dacă am continuat să fac baschet la liceul sportiv, am ajuns să cântăresc aproape 120 de kilograme. Locuiam atunci cu părinţii, iar ei nu mi-au atras niciodată atenţia că mă îngrăşasem mult ci mă ademeneau cu mâncăruri şi dulciuri pentru a avea, aşa cum credeau ei, un copil sănătos, cu putere. Nici prietenii mei nu îndrăzneau să îmi atragă atenţia asupra situaţiei în care ajunsesem, astfel că nici nu conştientizam cât de grav este. Abia când am plecat din Constanţa la Bucureşti şi mi-am schimbat anturajul am început să văd marea problemă. Ajunsesem însă să fiu respinsă de cercurile de oameni în care încercam să intru, eram refuzată la angajare, nu reuşeam să îmi găsesc un job pentru că angajatorii nu acceptau în firmă o fată tânără atât de masivă”, povesteşte Mădălina.

Depresia şi refugiul în mâncare, cei mai mari duşmani

Pentru că a vrut să aducă o schimbare în viaţa ei, Mădălina a început să ţină diete şi să facă mai multă mişcare. Chiar dacă primele rezultate obţinute erau vizibile, nu reuşea să se ţină până la capăt de plan.

„Nu găsisem motivaţia şi stilul de mişcare care să mă facă să mă simt în largul meu şi să văd rezultatele de la o săptămână la alta. Am ajuns apoi la BodyShape Transformation Center unde am intrat într-un modul, alături de alţi oameni, şi am reuşit să ajung până acum la 69 de kilograme. Pentru mine a contat enorm că am lucrat concomitent cu alţi oameni aflaţi într-o situaţie similară, că m-am simţit bine în această echipă şi că am văzut rezultatele imediat. A fost foarte important că am îmbinat antrenamentele, de trei ori pe săptămână, cu un plan nutriţional recomandat de specialiştii lor şi cu partea de coaching motivaţional, prin care am căpătat mai multă încredere în mine şi în rezultatele ce aveau să apară. Ultimele 12 kilograme le-am dat jos în doar 6 săptămâni pentru că am intrat în programul special Six Week Challenge a celor de la Bodyshape”, adaugă Mădălina.

Dieta şi antrenamentul de slăbire

Mădălina povesteşte că în momentul în care a decis să-şi schimbe stilul de viaţă, a optat pentru alimente sănătoase, slab calorice, carne slabă (pui, peşte, curcan), foarte multe legume şi salate verzi. În plus, a exclus tot ce înseamnă mâncare procesată, fast-food, dulciuri, făinoase, băuturi carbogazoase şi alcool.

”În prezent nu ţin o dietă anume sau un regim alimentar, însă m-am adaptat stilului de viaţă sănătos şi încerc ca 80% din timp să mănânc cât mai corect, să fac mişcare şi să nu exagerez cu absolut nimic. La fiecare masă mănânc o sursă de proteină, precum ouă, pui, peşte, vită, curcan sau ton, unde adaug legume sau salată plus o sursă de carbohidraţi ca orez integral, paste integrale sau cartof dulce, în zilele de antrenament. Cel mai important este să avem 3 mese pe zi şi niciodată să nu sărim peste micul dejun, care în opinia mea este ce mai importantă masă a zilei. Antrenamentele au fost în proporţie de 90%  la Bodyshape, iar ocazional (o dată la 2 săptămâni) mai alergam în parc sau mergeam cu bicicleta. De asemenea am făcut şi tratamente corporale, masaje şi împachetări”, explică Mădălina.

Greşeli în procesul de slăbire

În momentul în care decidem să slăbim suntem împiedicaţi de câteva greşeli. Fie nu avem suficientă răbdare, fie ne dorim să slăbim mult şi-ntr-un timp cât mai scurt, fie după ce scăpăm de kilogramele în plus picăm pradă tentaţiei, revenind la greutatea pe care o aveam înainte şi astfel apare efectul yo-yo.

”Una din marile greşeli pe care le făceam înainte să descopăr Bodyshape era faptul că niciodată nu eram consecventă şi nu aveam răbdarea necesară pentru a obţine rezultatele dorite. De asemenea, din lipsă de motivaţie şi ambiţie clacam după fiecare săptămână şi mâncam nesănătos, nu dormeam suficient şi renunţam la mişcare. O altă greşeală era aceea că mă înfometam din dorinţa de a slăbi cât mai repede şi în clipa în care nu mai rezistam, absolut tot ce mâncam se depundea poate în cantitate dublă”, menţionează tânăra.

Cum reuşeşte să stea departe de tentaţii

”Ieşirile în oraş nu trebuie să se limiteze la pizza, frappe-uri şi alte tentaţii. Oraşul este plin de alternative de distracţie în aer liber, mai ales pe timp de vară. Înlocuiesc o ieşire la restaurant cu o ieşire în parc cu bicicleta, iar în modul acesta  nu reuşesc să mă ţin  doar departe de tentaţii, ci chiar să accelerez către obiectivul propus, incluzând mişcarea în activităţile de zi cu zi”, povesteşte Mădălina.

Impresionată de modul în care i-a schimbat Bodyshape viaţa şi decisă să îşi perfecţioneze în continuare forma fizică dobândită, Mădălina nu doar că a continuat antrenamentele, dar s-a şi angajat în echipa Bodyshape ca asistent manager, fiind martora multor transformări spectaculoase şi încurajându-i pe ceilalţi să îşi atingă targetul cu încredere.  

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân