Persoanele slabe gandesc altfel decat cele grase

Succesul slabirii este conditionat mai ales de vointa si de modul in care ne gandim la mancare. Conteaza si dietele, dar atitudinea fata de bunatati si senzatia de foame conditioneaza mentinerea siluetei perfecte, este parerea medicului american Judith Beck, autoarea unei carti care contine recomandari pentru persoanele care vor sa slabeasca.
  • Publicat:
Persoanele slabe gandesc altfel decat cele grase
Persoanele slabe gandesc altfel decat cele grase

Succesul slabirii este asigurat mai ales de vointa si de modul in care ne gandim la mancare. Conteaza si dietele, dar atitudinea fata de bunatati si senzatia de foame conditioneaza mentinerea siluetei perfecte, este parerea medicului american Judith Beck, autoarea unei carti care contine recomandari pentru persoanele care vor sa slabeasca.

Intr-un interviu acordat unei televiziuni americane, dr. Judith Beck a declarat ca persoanele cu siluete subtiri gandesc altfel decat cele care tin permanent diete. „De exemplu, cei slabi se gandesc la foame ca la un fenomen natural, la care se asteapta in cel mai normal mod cu putinta. Ei stiu ca foamea nu este o urgenta si ca in cel mai rau caz, nu este ceva foarte placut, dar care vine si trece. In plus, cei cu siluete suple stiu ca mancare este mai gustoasa daca o mananci cand iti este foame. Iar daca senzatia apare cu o ora inainte de ora obisnuita de masa, persoanele slabe pot astepta.

Pe de alta parte, cei care tin diete fara succes, devin nervosi cand le este foame, iau multe gustari nepotrivite, au mereu mancare cu ei si imediat ce se ridica la masa, o planuiesc pe urmatoarea” spune medicul Judith Beck.

Specialistul este de parere ca succesul unei diete pe termen lung consta intr-un antrenament permanent de gestionare a foamei, a consumului compulsiv de dulciuri, dar si a unui program regulat de mese si de gustari.

Citeste si: Atentie la tipul de calorii, nu doar la numarul lor!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”