Pericolul care iese din gaoace

  • Publicat:
Pericolul care iese din gaoace
Pericolul care iese din gaoace

Barbatii de vârsta a doua care consuma mai mult de sase oua pe saptamâna prezinta un risc mai mare de deces prematur, avertizeaza cercetatorii americani. „Consumul saptamânal de 7 sau mai multe oua a fost asociat cu o crestere cu 23% a riscului de deces”, declara ei.

Se precizeaza insa ca este nevoie de mai multe studii, la scara mai mare, pentru a se stabili exact influenta consumului de oua asupra riscurilor de deces prematur. Ouale sunt bogate in colesterol, care, in cantitati mari, se aduna in placi, blocând arterele si contribuind astfel la cresterea riscului de infarct si accident cerebral. Unul dintre expertii in nutritie si boli cardiace a spus ca studiul sugereaza ca cel putin barbatii de vârsta medie trebuie sa aiba grija câte oua consuma saptamânal.

Cum ne mancam ani din viata

Mâncatul in exces si dietele alimentare cu efect yo-yo pot contribui la reducerea sperantei de viata, vine o veste proasta de la cercetatorii britanici. Desi experimentele au fost efectuate pe pesti, specialistii cred ca descoperirea este valabila si in cazul oamenilor, copiii si adolescentii fiind cei mai afectati.

Au studiat efectele fluctuatiilor de hrana asupra unei specii de pesti, care cresc permanent de-a lungul celor 2 ani de viata. Unele exemplare au primit zilnic aceeasi cantitate de hrana, in timp ce altele au cunoscut foametea, apoi abundenta. Pestii care au avut parte de dieta yo-yo au trait mai putin cu 6 luni.

Sa luam in piept realitatea

Riscul de cancer la sân se dubleaza la fe­meile care prezinta in sânge un nivel ridicat de grasimi de origine industriala (ulei vegetal partial hidrogenat, pâine industriala, mezeluri, prajituri, chipsuri, paste, pizza etc.), ne anunta doctorii francezi. Au analizat mostre de sânge prelevate in perioada 1995 – 1998 de la 25.000 de femei si au ales 363 de femei cu cancer mamar si 702 de femei sanatoase.

Au descoperit ca riscul de cancer mamar creste direct proportional cu nivelul de acizi grasi trans din organism. Acesti acizi provin din produsele alimentare industriale adica alimente procesate, semipreparate, preparate. Ar fi ideal sa diminuam consumul lor, ne sfatuiesc expertii.

Foto: Photoland

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Consuma EQI  pentru o super silueta!
Consuma EQI pentru o super silueta!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”