Pepenele: în ce cantitate este recomandat pentru a nu ne afecta silueta?

Pe timpul verii, fructul sezonului este pepenele, indiferent că alegem să-l consumăm roșu sau galben. Iată cât să mănânci să nu te îngrași.
  • Publicat:
Pepenele: în ce cantitate este recomandat pentru a nu ne afecta silueta?
Pepenele: în ce cantitate este recomandat pentru a nu ne afecta silueta?

Pe timpul verii, fructul sezonului este pepenele, indiferent că alegem să-l consumăm roșu sau galben. Mulți dintre noi optăm pentru acest fruct delicios în special pentru a ne răcori, pentru a consuma ceva dulce, dar și pentru că are un conținut uriaș de apă, ideal pentru siluetă. Din păcate ajungem să-l consumăm chiar zilnic, dar nu este tocmai indicat în anumite cantități. Nutriționistul Gianluca Mech explică cât ar trebui să mâncăm zilnic pentru a nu ne afecta silueta.

„Pepenele roșu are un conținut scăzut de calorii. 100 g de produs furnizează aproximativ 34 de calorii, dar, în același timp, este foarte sățios, fiind bogat în fibre. Recomand consumul a 100 -150 de grame de pepene pe zi. Aproximativ 90% din greutatea lui este apă, însă trebuie să ținem cont de faptul că are și calorii, astfel că nu trebuie să exagerăm și să mâncăm un pepene la o masă. Atâta timp cât ne rezumăm la cantitatea recomandată, nu va avea efecte negative asupra siluetei. În plus, pepenele roșu este o sursă excelentă de aminoacid numit arginină, care ajută la arderea rapidă a grăsimilor”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

La rândul său, pepenele galben, datorită valorilor sale nutriționale este mai recomandat decât cel roșu, deoarece acesta conține:

  • cu 7.7% mai multe proteine/100 g
  • cu 20% mai mult magneziu/100 g
  • cu 28.57% mai mult calciu/100 g
  • de 2.25X mai multe fibre/100 g
  • cu 44.35% mai puțină fructoză/ 100 g

Când mâncăm pepenele?

„Pentru a ne păstra silueta intactă, pepenele trebuie consumat pe timp de zi. Cea mai bună recomandare ar fi pentru micul dejun. De asemenea, e indicat să evitați să beți apă aproximativ 30-40 de minute după ce ați consumat pepene. Nu e recomandat seara/noaptea. Asta deoarece digestia este mai lentă noaptea, iar consumul de pepene o poate perturba. În plus, pepenele conține în mod natural zahăr și știm deja că nu e indicat zahărul, mai ales seara”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”