Alimentul IEFTIN care te scapă de grăsimea de pe burtă. Costă 5 lei punga

Din fericire, există carbohidrați care ne pot ajuta să scăpăm de grăsimea de pe burtă, iar cel mai eficient în acest sens este ovăzul.
  • Publicat:
Alimentul IEFTIN care te scapă de grăsimea de pe burtă. Costă 5 lei punga
Foto: envato

De multe ori auzim că atunci când vrem să slăbim trebuie să reducem consumul ca carbohidrați din dietă. Mai exact, să renunțăm la paste, cartofi și alți carbohidrați din lista noastră de alimente favorite. Din fericire, există carbohidrați care ne pot ajuta să scăpăm de grăsimea de pe burtă, iar cel mai eficient în acest sens este ovăzul.

Ovăzul este o sursă excelentă de fibre și nutrienți, motiv pentru care este și o alegere sănătoasă pentru gustare sau masă principală. Nu este singurul aliment pe care-l poți consuma la micul dejun pentru a slăbi, dar cu siguranță este cel mai bun cu care-ți poți începe ziua. Pe lângă faptul că este un carbohidrat sănătos, ovăzul joacă un rol esențial și în reducerea colesterolului și reglarea glicemiei.

Motivul pentru care reduce grăsimea de pe burtă este pentru că oferă sațietate, iar astfel nu vei mai mânca în exces. Fibrele pe care le conține ajută la menținerea sațietății pe termen lung.

Ovăzul poate fi consumat în diferite moduri, fără să adaugi calorii extra. Consumă-l alături de nuci, fructe de pădure și ouă sau chiar scorțișoară, afine și banane.

Beneficiile ovăzului

Să descoperim câteva motive pentru care ar trebui să incluzi ovăzul în meniul tău zilnic:

Reduce nivelul de colesterol – datorită prezenţei beta-glucanului, o categorie specială de fibre solubile.

Întăreşte sistemul imunitar – tot datorită fibrelor din ovăz pot fi prevenite infecţiile bacteriene şi virozele respiratorii.

Protejează inima – antioxidanţii din ovăz luptă împotriva acţiunii radicalilor liberi, protejând vasele de sânge împotriva depunerilor de colesterol, responsabile de apariţia bolilor de inimă.

Reglează nivelul de zahăr din sânge – fibrele conferă senzaţia de saţietate şi ajută la îndepărtarea poftei de dulce, prevenind astfel fluctuaţiile glicemiei.

Reduce riscul de diabet de tip 2 – datorită conţinutului ridicat de magneziu din ovăz se va reduce rezistenţa la insulină, principalul factor de risc în apariţia diabetului zaharat. În combinaţie cu produsele lactate, ovăzul poate reduce cu până la 50% riscul de diabet, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor.

Descoperă AICI toate beneficiile ovăzului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”