Cel mai bun carbohidrat care te scapă de grăsimea de pe burtă

Din fericire, există carbohidrați care ne pot ajuta să scăpăm de grăsimea de pe burtă, iar cel mai eficient în acest sens este ovăzul.
23.06.2022
Cel mai bun carbohidrat care te scapă de grăsimea de pe burtă
Foto: shutterstock / Cel mai bun carbohidrat care te scapă de grăsimea de pe burtă

De multe ori auzim că atunci când vrem să slăbim trebuie să reducem consumul ca carbohidrați din dietă. Mai exact, să renunțăm la paste, cartofi și alți carbohidrați din lista noastră de alimente favorite. Din fericire, există carbohidrați care ne pot ajuta să scăpăm de grăsimea de pe burtă, iar cel mai eficient în acest sens este ovăzul.

Ovăzul este o sursă excelentă de fibre și nutrienți, motiv pentru care este și o alegere sănătoasă pentru gustare sau masă principală. Nu este singurul aliment pe care-l poți consuma la micul dejun pentru a slăbi, dar cu siguranță este cel mai bun cu care-ți poți începe ziua. Pe lângă faptul că este un carbohidrat sănătos, ovăzul joacă un rol esențial și în reducerea colesterolului și reglarea glicemiei.

Motivul pentru care reduce grăsimea de pe burtă este pentru că oferă sațietate, iar astfel nu vei mai mânca în exces. Fibrele pe care le conține ajută la menținerea sațietății pe termen lung.

Ovăzul poate fi consumat în diferite moduri, fără să adaugi calorii extra. Consumă-l alături de nuci, fructe de pădure și ouă sau chiar scorțișoară, afine și banane.

Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras