Oricine poate sa slabeasca!

Petronela are 23 de ani si este studenta la Facultatea de Informatica. Desi putin dupa inceputul concursului „Poftiti la slabit!” a fost eliminata, nu s-a demoralizat. Juriul a apreciat evolutia ei si a decis sa ii mai dea o sansa. Pana la fin
  • Publicat:
Oricine poate sa slabeasca!
Oricine poate sa slabeasca!

Petronela Darabana nu a reusit aproape deloc sa slabeasca in primele doua saptamani de concurs, asa ca, la a doua eliminare, si-a auzit numele. Din fericire, nu s-a lasat nici de sport si nici de regimul alimentar. Dimpotriva. Imediat dupa eliminare, nutritionista Mihaela Bilic a rugat-o sa scrie pe hartie, cu detalii, tot ce mananca in decursul unei zile. Sfatul primit a fost sa manance mai multe lactate si mai multa carne. „Asa am si facut si am vazut cum kilogramele au inceput sa dispara. De atunci, in fiecare dimineata, am ales branza cu legume sau un iaurt cu o banana, iar la pranz piept de pui sau peste si legume”, povesteste ea. Nutritionista Mihaela Bilic a insistat ca bolul de salata sa fie neaparat generos. De asemenea, dupa amiaza avea voie un fruct, oricare ar fi fost acesta. Regula de baza era ca fructul sau fructele sa ii incapa intr-un pumn. Iar seara, o salata usoara era alegerea ideala. „Acest regim alimentar nu te face sa suferi de foame“, spune Petronela. „Si inainte de concurs, mancam sanatos si aveam grija de mine. Dar in acelasi timp, alegeam intr-o zi prea multe fructe“. Mihaela Bilic i-a spus ca glucidele pe care le contin fructele nu se ard usor si astfel se depun sub forma de grasime. „A fost o informatie vitala pentru mine“, marturiseste Petronela. Acest regim alimentar a ajutat-o sa scape de 10 kilograme in 3 luni si a devenit un stil de viata. Dar Petronela nu crede ca ar fi facut progrese vizibile, daca nu mergea si la sport. „Parintii mei mi-au spus mereu sa mananc, ca sa fiu sanatoasa, si sa invat. Nu m-au dus la sport si nici nu m-au educat in sensul acesta“. Taufic a ajutat-o sa invete un program eficient de exercitii care cuprindea antrenamente cardio, dar si exercitii aerobe. In plus, ea nu a ratat orele de tae-bo. „O sa continui programul de exercitii invatat pentru ca vreau sa fiu sanatoasa si sa traiesc mult. Si mai vreau sa demonstrez ca nu e reala ideea «nu pot sa slabesc din cauza conformatiei». Conteaza doar ce mananci si cat sport faci. Imi doresc sa mai pierd cateva kilograme si sunt sigura ca o sa reusesc!“

Ce va face cu banii?
Petronela va folosi cei 5.000 de euro castigati pentru nunta ei care va avea loc pe 4 octombrie anul acesta. Va face petrecerea la Iasi si deja a ales modelul rochiei. „Dar mai vreau sa slabesc si o sa imi fac tinuta cu doua luni inainte de casatorie“, spune ea. „Mai ales ca acum cunosc reteta“. Si priveste cu incredere spre viitor. „Cand voi avea copii, voi sti ce educatie trebuie sa le ofer.
Ii voi da de mici la sport. Iar cand vom merge cu rolele in parc, nu doar ma voi uita la ei, ci ma voi lua la intrecere cu cei mici“.

Ce spun specialistii?
In cele trei luni de concurs, Petronela a primit o multime de sfaturi utile de la cei trei specialisti din juriul „Poftiti la slabit!“. Are de gand sa le respecte in continuare ca sa se bucure de un tonus excelent.

Reguli de la Mihaela Bilic. „In decurs de 12 ore, este permisa orice cantitate de legume crude. In fiecare zi, avem nevoie de cat mai multe proteine animale de calitate. La masa de pranz, putem sa alegem o felie de paine sau doua linguri de garnitura: orez sau cartofi, dar nu mai mult. Si muraturile sunt de mare ajutor“.

Reguli de la Taufic: „Exercitiile cardio sunt bune nu numai daca vrei sa pierzi kilograme, ci pentru simplul fapt ca iti prelungesc viata, iar de sport nu trebuie sa te lasi niciodata“. Tot Taufic recomanda sa consumam zilnic ananas crud daca vrem sa ne mentinem greutatea.

Reguli de la psihologul Emilia Potenteu: „In fiecare zi trebuie sa te automotivezi, indiferent ce ai vrea sa faci. Acesta e unul dintre secretele succesului“. La inceputul concursului, Petronela a avut 78 de kilograme. Acum are cu 10 kilograme mai putin, dar mai vrea sa scape si de altele. Noi ii dorim succes!

Foto: ADRIAN STOICOVICIU

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Vitamina B
Vitamina B
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”