Orezul cu fasole, un amestec sănătos

Gătitul este o modalitate de a scăpa de stres, iar dacă vrei să începi acest lucru o poți face cu una dintre cele mai ușoare amestecuri: orezul cu fasole.
  • Publicat:
Orezul cu fasole, un amestec sănătos
De ce să mănânci orezul cu fasole în același preparat?

Gătitul este o modalitate ideală de a scăpa de stres, iar dacă vrei să începi acest lucru o poți face cu una dintre cele mai ușoare amestecuri: orezul cu fasole. Acest mix este unul deloc costisitor și plin ne nutrienți. Mai exact, 180g de fasole cu orez oferă 12 grame de proteine, 10 grame de fibre și numeroase vitamine și minerale esențiale, inclusiv B6, vitamina E, fosfor, calciu, magneziu și potasiu.

Multe dintre rețetele care conțin acest amestec provin din China, Peru, Mexic și culturile africane și latine. Iată câteva motive pentru care ar trebui să consumi orezul cu fasole.

De ce să consumi orezul cu fasole?

Nu este un preparat costisitor

Orezul și fasolea sunt cele mai ieftine surse de proteină, indiferent dacă optezi pentru fasole la conservă sau boabe proaspete sau indiferent de tipul de orez pe care vrei să-l consumi (bob lung, integral etc).

Orezul cu fasole: au un profil nutritiv excelent

Consumate împreună conțin nouă aminoacizi esențiali care formează o sursă completă de proteină. Atât orezul brun, cât și cel alb conțin o cantitate scăzută de aminoacizi, dar sunt bogate în metionină. Pe de altă parte, fasolea conține mai puțină metionină, motiv pentru care se completează perfect și astfel consumi o proteină completă. Cu toate astea, nu toate tipurile de orez sunt similare. TRadițional folosit în bucătăria africană și latin-americană, orezul integral conțin antioxidanți importanți, inclusiv vitaminele B, calciu și fier.

Fasole la conservă versus uscate

Atât fasolea uscată, cât și cea la conservă conțin vitamine și nutrienți, însă există câteva diferențe pe care trebuie să le iei în calcul: timpul de preparare și conținutul de sare. Deși fasolea la conservă se prepară într-un timp mai scurt, iar cea uscată are nevoie de mai mult timp, fasolea la conservă conține mai multă sare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”