Oboseala cronică: ce să mănânci ca să o combaţi!

Te simţi deseori extrem de obosită deşi nu ai un motiv anume? Află că majoritatea persoanelor simt această senzaţie! Pentru a beneficia de un maxim de energie, trebuie să incluzi în dieta ta zilnică anumite alimente, în special cele care accelerează metabolismul şi menţin constant nivelul de energie.
  • Publicat:
Oboseala cronică: ce să mănânci ca să o combaţi!

Te simţi deseori extrem de obosită deşi nu ai un motiv anume? Află că majoritatea persoanelor simt această senzaţie! Pentru a beneficia de un maxim de energie, trebuie să incluzi în dieta ta zilnică anumite alimente, în special cele care accelerează metabolismul şi menţin constant nivelul de energie.

Cele mai importante substanţe nutritive necesare în producerea de energie sunt vitaminele B, care se găsesc în numeroase alimente sănătoase. Lipsta acestor vitamine stă adesea la baza unei funcţionări necorespunzătoare a glandei suprarenale, fapt ce determină căderi bruşte ale nivelului de energie. Alte substanţe nutritive care accelerează metabolismul sunt vitamina C, magneziul, fierul, sau coenzima Q10.

Topul alimentelor energizante

Pătrunjelul – este o uzină de substanţe nutritive! Conţine cantităţi mari de vitamina B12, mai multă vitamina C decât citricele şi aproape toate substanţele nutritive pe care le cunoaştem.

Algele marine – reprezintă cea mai importantă sursă digerabilă de minerale, precum şi un rezervor al vitaminelor B, generatoare de energie şi vitamina C.

Legumele – întregul complex de vitamine B, precum şi magneziul şi fierul pot fi găsite în legumele proaspete, verzi (de preferat crude), cum sunt broccoli, sparanghelul şi spanacul. Broccoli este şi o excelentă sursă de coenzima Q10, o substanţă nutritivă de o importanţă crucial în producerea de energie la nivelul celular!

Piersicile – au un conţinut ridicat de apă şi un efect laxativ. Sunt foarte bune pentru alcalinizarea sângelui şi pot fi folosite pentru a regal funcţionarea intestinelor şi a îmbunătăţi compoziţia sângelui. De asemenea, sunt unele dintre cele mai energizante fructe, pentru că sunt asimilate uşor de către organism, generând o revigorare instantanee. Şi asta nu e tot! Piersicile ajută şi la eliminarea toxinelor din organism, fiind extrem de recomandate în programele de slăbire!

Strugurii – se crede că valoarea terapeutică a strugurilor se datorează conţinutului lor ridicat de magneziu. Acest element este implicat în primul stadiu al procesului de transformare a energiei în glucoză, ceea ce face din struguri un aliat împotriva oboselii!

Cerealele – eliberează zahărul într-un ritm lent, astfel că îţi conferă un nivel constant de energie, în locul unei creşteri bruşte, urmate de o scădere semnificativă. În acelaşi timp, reprezintă o sursă bogată de vitamine B, necesare la funcţionarea splinei, bacteria ta de energie.

Ovăzul – nu este doar plin de substanţe nutritive, dătătoare de energie, dar în acelaşi timp ajută la menţinerea constant a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce duce la o bună putere de concentrare şi atenţie. Savurează o porţie de ovăz fiert în fiecare dimineaţă, pentru a beneficia de maximum de energie pe tot parcursul zilei!

Sursa: “Eşti ceea ce mănânci”, Dr. Gillian McKeith

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”