Obiceiurile sănătoase ale Reginei Elisabeta a II-a: iubea ciocolata și plimbările. Cum își alegea meniul săptămânal

  • Publicat:
Obiceiurile sănătoase ale Reginei Elisabeta a II-a: iubea ciocolata și plimbările. Cum își alegea meniul săptămânal
Ce obiceiuri alimentare avea Regina Elisabeta a II-a/ FOTO; Facebook/ The Royal Family

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a impresionat o lume întreagă, însă viața suveranului a fost și mai impresionantă. Chiar dacă Regina Marii Britanii avea 96 de ani, ea a supraviețuit mai multor probleme medicale și era cunoscută pentru stilul ei de viață și obiceiurile sănătoase care îi permiteau să se hrănească corect, dar și să se bucure de un gust plăcut. 

„Long live de Queen” (Trăiască regina) este proclamația cu care și-a început domnia Regina Elisabeta a II-a. Suverana Marii Britanii pare că a luat foarte în serios urarea și a devenit un motto după care a ales să-și trăiască viața. Mai ales dacă ne gândim la sora mai mică a Elisabetei, Prințesa Margaret, care a murit la 71 de ani, fiind o fumătoare convinsă timp de 50 de ani. Prințesa Margaret s-a luptat cu probleme pulmonare, a suferit 4 accidente vasculare cerebrale și a trăit ultima parte a vieții cu paralizie laterală.

Regina Elisabeta a II-a și-a îndeplinit sarcinile de monarh până în ultima clipă, ea învestind-o premier al Marii Britanii pe Liss Truss cu două zile înainte să moară.

Obiceiurile alimentare ale Reginei Elisabeta a II-a

Fostul bucătar regal Darren McGrady a spus pentru Hello Magazine că o carte roșie cu meniuri legate în piele, scrisă în franceză, era trimisă reginei în fiecare săptămână. Aceasta conținea o varietate de rețete.

Regina tăia ce nu își dorea, uneori suverana elimina toate variantele din meniu și nota alte preparate. „ De exemplu, dacă lua cina cu Prințul Andrew, scria Creme Brulee cu portocale Sandringham, preferatul lui”, precizează fostul bucătar șef.

Regina Elisabeta a II-a alegea alimentele sănătoase și gătite la grătar, însă se bucura și de ciocolată și alcool.

Regina Elisabeta a II-a iubea ceaiul dimineața

Regina Elisabeta a II-a își începea fiecare zi cu o ceașcă de ceai, pe care o bea fără zahăr și fără lapte. Preferatul ei era Earl Grey. Abia apoi trecea la micul dejun, care era format din cereale cu lapte. Ea mânca terci de ovăz, fulgi de porumb, marmeladă și iaurt. Uneori alegea omleta cu somon fume, potrivit British Heritage.

În alte zile, Regina prefera chiar pește pentru prima masă a zilei. Ea adora scrumbia afumată.

Foto: Profimedia

Obiceiuri alimentare ale Reginei: Carnea, alături de legume, la prânz

Înainte de prânz,  Majestatea Sa bea uneori un pahar de gin și cocktailul Dubonnet era preferatul Reginei.

Monarhul alegea variante simple pentru masa de prânz. Cel mai des, Regina opta pentru pește la grătar, alături de spanac sau dovlecei. Alteori, se bucura de pui la grătar alături de o salată. De asemenea, Majestatea Sa evita alimente precum pastele și cartofii, atunci când mânca singură

Înainte de cină, Regina Elisabeta savura biscuiți cu ciocolată sau prăjitură de ghimbir alături de ceaiul de după amiază. Dragostea ei pentru prăjitura de ciocolată este, de asemenea, bine documentată.

Seara se bucura de un pahar de alcool

Cina urmează aceeași formulă ca prânzul. Suverana Marii Britanii savura carne și legume. Uneori alegea carnea de fazan sau căprioară.

„Pentru felul principal îi plăcea vânatul, preparate precum friptura gaelică, friptură de file cu sos de whisky de ciuperci, mai ales dacă am făcut-o cu căprioară”, dezvăluia Darren.

Majestatea Sa savura cu plăcere pateul Gleneagles, cu somon afumat, păstrăv și macrou. „Îi plăcea să folosească ingredinte de pe proprietate, așa că dacă am avea somon de la Balmoral, ar fi preferat acest preparat, a fost unul dintre preferatele ei”, spunea bucătarul.

„Am folosit un repertoriu de mâncare, în principal mâncăruri britanice și franțuzești. Am gătit multă mâncare tradițională franțuzească, cum ar fi halibut, pe un pat de spanac cu sos Mornay”, adăuga Darren.

Regina se bucura de un pahar de Martini sec sau șampanie seara. În ultimul an de viață, medicii au sfătuit-o pe Elisabeta să renunțe la paharul de alcool în fiecare seară pentru a fi într-o formă mai bună.

Regina Elisabeta și-a lansat propria marcă de gin

În 2020, Regina Elisabeta și-a lansat propria marcă de gin, realizat din frunzele care se găsesc în curțile de la Palatul Buckingham.

Ginul scos pe piață de către Palatul Buckingham este infuzat cu citrice și note ce provin de la 12 plante și este făcut cu verbena de lămâie, fructe de păducel, frunze de dafin și frunze de mur culese din grădina reședinței reginei Elisabeta.

O sticlă din marca de gin a reginei costă 40 de lire și se livrează doar pe teritoriul Marii Britanii.

Obiceiuri sănătoase care au ținut-o în formă pe Regină

Regina Elisabeta a II-a a avut un stil de viață activ până în ultima zi și a îmbătrânit cu grație până la 96 de ani.

Dincolo de dieta alimentară, Regina avea mai multe obiceiuri care au avut un impact pozitiv asupra sănătății. Ea iubea să se plimbe cu câinii ei, să călărească, iar aceste activități au contribuit la un sistem imunitar puternic, alături de dietă.

Regina era adepta exercițiilor fizice „sensibile, blânde”, spune biograful Ingrid Seward. Atunci când călărea, prefera plimbarea liniștită, scria Glamour, în 2020.

Mersul pe jos a fost singura sursă constată de activitate fizică din viața ei. Când se afla la Palatul Buckingham, în fiecare după-amiază, în jurul orei de 14:30, mergea la o plimbare lungă prin grădini cu corgis-ul ei. La țară, la Balmoral sau Sandringham, ea se plimba puțin mai mult prin mlaștini și păduri. Regina Elisabeta mergea într-un „ritm măsura în mod intenționat și deliberat”. Ea nu purta încălțăminte sport și pefera sandalele.

Stilul acesta de viață care promovează mai degrabă un efort fizic moderat – și nu unul de exerciții intense – ar fi adoptat de locuitorii din zonele albastre (zone cunoscute pentru longevitate) și ar fi benefic pentru o viață lungă și de calitate.

Problemele de sănătate ale Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultimul an din viață.  În octombrie, 2021, Regina a fost internată la spital timp de o noapte  pentru mai multe investigații. Majestatea Sa s-a întors la muncă în ziua următoare.

În noiembrie 2021, a suferit o accidentare la spate , motiv pentru care și-a luat un timp de relaxare.

În februarie 2022, Regina întâmpina dificultăți de deplasare și la scurt timp a fost diagnosticată cu COVID-19. De atunci, Majestatea Sa s-a confruntat recurent cu probleme de mobilitate, motiv pentru a care a ratat unele evenimente oficiale.

Majestatea Sa a fost o susținătoare a vaccinării împotriva COVID-19.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân