O plimbare scurta alunga pofta de ciocolata

Dacă vrei sa slabesti, trebuie sa-ti controlezi pe cat posibil poftele. Iar daca nu poti, alege portii mici din alimentele hipercalorice sau apeleaza la trucuri care te tin despre de dulciuri.
  • Publicat:
O plimbare scurta alunga pofta de ciocolata
O plimbare scurta alunga pofta de ciocolata

Esti in plina cura de slabire si simti ca nu-ti mai poti stavili pofta de ciocolata? Fa o plimbare in pas vioi, de 15 minute. Aceasta este o metoda deosebit de eficienta, potrivit cercetatorilor de la Unversitatea Exeter, Marea Britanie, intrucat miscarea alunga toti ”demonii” care dau dependenta: tutunul, alcoolul, ciocolata, drogurile.

Rasfatul ocazional cu cate o bucatica de ciocolata nu dauneaza nicicum sanatatii. Dimpotriva, exista unele beneficii pe care le are consumul ponderat. Insa atunci cand intra in meniul zilnic, ciocolata poate provoca uneori dependenta. Nevoia de a rontati patratel dupa patratel se accentueaza in conditii de stres si nu mai e nevoie sa amintim care sunt consecintele asupra sanatatii.

In urma unor experimente, expertii au ajuns la concluzia ca 30 de minute de miscare zilnica, impartite in sesiuni a cate 15 minute, sunt de ajuns pentru ca pofta de ciocolata sa dispara. Explicatia se pare ca tine de anumite substante pe care le elibereaza creierul in timpul exercitiului fizic, substante care influenteaza in mod decisiv starea sufleteasca si apetitul alimentar.

Aceasta descoperire ar putea fi deosebit de utila pentru persoanele care se lupta cu kilogramele in exces, cu pofta impetuoasa de mancare si in special cu placerea de a rontai in permanenta ceva dulce. Studii anterioare arata ca circa 97% dintre femei si 68% dintre barbati sufera de “dependenta alimentara”. Asta inseamna ca nu se simt bine pana nu isi potolesc pofta de ciocolata, snacksuri, cipsuri, bomboane etc.

Din pacate, de cele mai multe ori, mancarurile care provoaca dependenta au foarte multe calorii, sunt bogate in grasimi si zahar. Intre acestea, ciocolata are in componenta anumiti constituenti biologic activi care sporesc temporar buna dispozitie a celui care o consuma, insa pe termen lung, sanatatea si silueta au cel mai mult de suferit.

Citeste si Ciocolata sau felia de lamaie cariaza dintii?
                  Despre sanatate, cu ipocrizie

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alege calea spre o viata sanatoasa!
Alege calea spre o viata sanatoasa!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”