Nutriţioniştii şi dentiştii avertizează: Renunţaţi la desert!

Specialiştii în nutriţie, dar şi medicii stomatologi recomandă să uităm pur şi simplu de bomba calorică de la finalul unei mese.
  • Publicat:
Nutriţioniştii şi dentiştii avertizează: Renunţaţi la desert!

Obiceiul de a consuma ceva dulce imediat după masă este foarte des întâlnit, foarte apreciat însă nu foarte sănătos. Specialiştii în nutriţie, dar şi medicii stomatologi recomandă să uităm pur şi simplu de bomba calorică de la finalul unei mese.

De multe ori, o prăjitură poate avea la fel de multe, sau chiar mai multe kilocalorii precum o supă, o felie de carne de pui la grătar şi o salată verde cu lămâie la un loc.

Dacă pericolul asupra taliei pe care îl poate avea desertul consumat cu regularitate este evident, iată că dentiştii aduc încă un argument: dulciurile favorizează adunarea bacteriilor pe dinţi.

Aşadar, ce ar fi să încheiaţi masa cu un ceai verde călduţ, neîndulcit ori cu o cafea cât mai dietetică. Evident, după masă se pretează şi o salată din frunze (profitaţi de cele de sezon) ori câteva alune.

Aşa reuşiţi să vă curăţaţi dinţii de placa bacteriană şi de zaharuri. Desertul este recomandat să fie mâncat ca o masă separată, la 2 ore după prânz de exemplu.

Citeşte şi: Lemnul dulce asigura o igiena bucala perfecta

Delicioase, dar periculoase

5 mituri despre sanatatea dintilor

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân