Nuggets de pui: 40% carne, restul…

Experţii au prelevat câteva bucăţele de nuggets de la producători diferiţi de fast-food şi au analizat mostrele în laborator. Nu mare le-a fost mirarea când au văzut rezultatele oferite: 40% din compoziţia nuggets-urilor era carne, restul fiind pieliţe, grăsimi, tendoane şi oase măcinate, toate amestecate şi omogenizate sub forma unei paste.
Nuggets de pui: 40% carne, restul…

Ce poate fi mai gustos şi mai rapid de preparat decât un nuggets congelat, cumpărat de la magazinul din colţ, s-ar întreba majoritatea celor care scapă târziu de la job şi nu au timp sau chef să mai stea la cratiţă.

Ei bine, răspunsul ar putea deranja pe mulţi, dar o salată poate la fel de bine să fie gustoasă şi preparată într-un timp scurt, cu avantajul că ştii ce mănânci. Pe când în cazul delicioaselor nuggets, lucrurile nu stau tocmai aşa.

O echipă de cercetători de la Universitatea Mississippi au pus gând rău acestor alimente şi au vrut să demonstreze printr-un studiu că aceste bucăţi de “carne” învelite în cruste apetisante sunt un dezastru din punct de vedere alimentar.

Mai precis, experţii au prelevat câteva bucăţele de nuggets de la producători diferiţi de fast-food şi au analizat mostrele în laborator. Nu mare le-a fost mirarea când au văzut rezultatele oferite: 40% din compoziţia nuggets-urilor era carne, restul fiind pieliţe, grăsimi, tendoane şi oase măcinate, toate amestecate şi omogenizate sub forma unei paste.

Bine, bine, şi care-i problema? Asta se află şi în compoziţia mezelurilor, cremwurştilor şi a altor semipreparate, ar afirma unele voci vehemente.

Din păcate, consumând astfel de alimente nu aducem organismului suficiente proteine şi vitamine. Să ne imaginăm numai că mâncăm 5 nuggets la cină, dintre care doar două bucăţele şi jumătate ar fi carne macră. Restul unde credeţi că se duce? Evident, în procentul de grăsime corporală. Şi aşa ne trezim şi cu burtă, obezitate, diabet, boli cardiovasculare şi alte probleme de sănătate asociate excesului de kilograme.

Prin urmare, vă recomand ca data viitoare când vă aflaţi în supermarket, între raftul de produse congelate cu „100% carne” (nuggets, fish fingers etc.)  şi galantarele cu piept de pui cum l-a lăsat natura, alegeţi varianta a doua. Poate că vă ia mai mult timp să îl gătiţi, dar cu siguranţă veţi şti că ceea ce mâncaţi nu este materialul de umplutură preferat al producătorilor şi are pecetea unui aliment 100% natural.

Desigur, discuţia poate merge mai departe, referindu-ne la puii  injectaţi şi crescuţi de aşa manieră încât să fie de 3 ori mai mari decât e normal, însă la acest subiect vom face referire cu siguranţă într-un articol viitor.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața