Nucile scad nivelul colesterolului „rau” din sange

Consumul zilnic de nuci aduce mari beneficii persoanelor care sufera de sindromul metabolic, afectiune definita prin obezitate, un nivel ridicat al colesterolului in organism, hipertensiune arteriala si diabet.
  • Publicat:
Nucile scad nivelul colesterolului „rau” din sange
Nucile scad nivelul colesterolului „rau” din sange

Consumul zilnic de nuci aduce mari beneficii persoanelor care sufera de sindromul metabolic, afectiune definita prin obezitate, un nivel ridicat al colesterolului in organism, hipertensiune arteriala si diabet, sunt de parere specialistii in nutritie, citati de editia engleza a site-ului rusesc Pravda.

Acestea au un continut ridicat de minerale – fier, potasiu, fosfor, magneziu si iod, vitamine – A, E, B, P si C, aminoacizi, grasimi nesaturate si proteine.

Datorita grasimilor nesaturate, care se gasesc in proportie de 60 la suta din continutul nucilor, precum si a potasiului si magneziului, fructele sunt recomandate persoanelor care sufera de diverse afectiuni cardiovasculare.

In plus, studiile au aratat ca datorita acestor grasimi nucile reduc nivelul colesterolului „rau” din organism si intaresc peretii vaselor sanguine.

Experţii în nutriţie menţionează că datorită conţinutului de iod, aceste fructe sunt eficiente în lupta împotriva afecţiunilor asociate glandei tiroide.

De asemenea, cercetătorii americani au constatat că nucile încetinesc creşterea tumorilor prostatei şi reduc mărimea acestora.

Nutriţioniştii recomandă cel mult trei – patru nuci pe zi, deoarece o cantitate mai mare poate provoca probleme ale aparatului digestiv, precum dureri de stomac sau constipaţie. Mai mult, fructele sunt contraindicate pacienţilor care au probleme intestinale, cum ar fi enterita sau colita. În plus, acestea au un conţinut caloric ridicat, astfel că 100 de grame de nuci conţin până la 650 de kilocalorii.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”