Nu poți scăpa de ultimele kilograme rămase? Ce să faci în acest sens

Să pierzi ultimele trei kilograme pentru a-ți atinge obiectivul poate fi mai dificil decât să pierzi 20 de kilograme.
  • Publicat:
Nu poți scăpa de ultimele kilograme rămase? Ce să faci în acest sens
Foto: shutterstock

Orice persoană care are ca obiectiv pe termen lung să slăbească știe cât de minunat este să-ți vezi transformarea, dar și cât de frustrant este atunci când ultimele kilograme de care vrei să scapi parcă nu vor să dispară. Să pierzi trei kilograme pentru a-ți atinge obiectivul poate fi mai dificil decât să pierzi 20 de kilograme. Primele kilograme dispar în urma schimbării stilului de viață precum renunțarea la zahărul din cafea sau realizarea celor 10.000 de pași pe zi.

Din păcate, cu cât ești mai aproape de targetul tău, cu atât trebuie să acorzi mai multă atenție micilor detalii, schimbări, motiv pentru care rezultatele se vor vedea din ce în ce mai greu. Dacă vrei să scapi și de ultimele 3-5 kilograme, atunci ține cont de câteva aspecte care cu siguranță vor face diferența.

Cum să scapi de ultimele kilograme rămase

Ridică greutăți

Antrenamentele cardio sunt minunate și te ajută în procesul de slăbire, dar antrenamentele cu greutăți sunt și ele necesare, în special pentru că stimulează metabolismul. Spre deosebire de grăsime, mușchii sunt țesuturi active, ceea ce înseamnă că ard mai multe calorii în timpul odihnei. Antrenează-te de cel puțin trei ori pe săptămână între 20 și 60 de minute și concetrează-te pe exerciții precum genuflexiuni, flotări, tracțiuni și fandări. De asemenea, fă câte 12 repetări cu o greutate medie, recomandă Colegiul American de Medicină Sportivă.

Ține un jurnal alimentar

Dacă nu ești sigură că vei reuși să scapi de ultimele kilograme, încearcă să notezi tot ceea ce mănânci, dar mai ales în ce cantități. Rezultatele te vor surprinde. Multe dintre persoane nu realizează cât mănâncă în timpul zilei, dar odată ce începi să-ți notezi vei vedea că nu ai consumat doar un iaurt și o banană întreaga zi. De asemenea, ține cont de cocktail-urile pe care le consumi și cantitatea de alcool- sunt extra-calorii în dietă. Dacă nu vrei să umbli după tine cu un pix și carnețel, există numeroase aplicații mobile care să te ajute în acest sens.

Fă mai puține antrenamente HIIT

Când te chinui să scapi de ultimele kilograme, de multe ori răspunsul nu este să faci mai mult, ci poate mai puțin, mai ales când vine vorba de antrenamentele HIIT. Într-adevăr, oferă numeroase beneficii pentru sănătate și în procesul de slăbire. În urma unui studiu publicat în Journal of Obesity s-a descoperit că femeile care făceau 20 de minute de HIIT pierdeau 3 kilograme în 15 săptămâni, în timă ce femeile care făceau 40 de minute de antrenamente HIIT se îngrășau cu 1 kilogram în cele 15 săptămâni.

Nu sări peste masa post-antrenament dacă vrei să scapi de ultimele kilograme rămase

Dacă nu îți reîncarci bateriile îți vei sabota eforturile depuse în procesul de slăbire. Poate că nu te vei simți înfometată imediat după antrenament, dar este extrem de important să mănânci pentru că organismul se reface. Mai mult, dacă iei o gustare ce conține proteine și carbohidrați vei avea parte de toți nutrienții necesari pentru refacerea musculară.

Somnul, o prioritate

Somnul este extrem de important, nu doar în procesul de slăbire, ci pentru menținerea calității vieții în general. Persoanele care nu dorm suficient tind să poftează la alimente grase și dulciuri, au un metabolism lent, le crește rezistența l insulină și consumă mai multe calorii pentru că petrec mai mult timp trezi. Încearcă să dormi între șapte și nouă ore pe noapte, recomandă Fundația Națională a Somnului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân