Navi: Budincă de tapioca, somon, brânzeturi fine de Crăciun

Cântăreața Navi vorbește deschis despre cum operația bariatrică i-a schimbat viața și despre alegerile alimentare pe care le face.
  • Publicat:
Navi: Budincă de tapioca, somon, brânzeturi fine de Crăciun
Navi vorbește despre meniul de Crăciun pe care îl are după operația bariatrică, Foto Remus Nicolaescu

De Crăciun listele de cumpărături abundă de obicei în ingrediente pentru friptura de porc, sarmale, piftie, cozonac etc. Însă, Crăciunul este o stare de spirit și se poate sărbători și cu altfel de preparate culinare pe masă. Am stat de vorbă cu Navi, cântăreață, despre alimentația pe care o avea de Sărbători.

CSÎD: Ce îți lipsește din viața de dinainte de operația bariatrică?

Navi: Absolut nimic. Când mi-am asumat că nu voi mai bea niciodată ceva carbogazos, nici măcar apă minerală (asta e regula, pentru toată viața), știam că nu-mi va fi dor. Mi-am asumat până la capăt acest proces și această schimbare – și nu trăiesc cu lipsuri sau restricții. Este soluția care m-a salvat de la o dietă permanentă și ineficientă (zâmbește).

 Meniurile sunt stabilite săptămânal de un specialist în nutriție și fitness

CSÎD: Ce meniu vei avea de Crăciun?
Navi: Meniul meu este stabilit săptămânal de  Andreea Monteiro, specialistul în nutriție și fitness care îmi face planul alimentar. Preparatele pe care mi le va recomanda sunt pe partea mai sănătoasă, fără ulei și prăjeli (nici nu îmi place așa ceva), cu legume proaspete, dar și mic dejunuri delicioase. Știu sigur că nu ne vor lipsi budinca de tapioca, pe care soacra mea o face delicioasă; somonul și brânzeturile fine. Andrei, soțul meu, și cu mine suntem pescatarieni, adică mâncâm ovo-lacto-vegetarian și uneori pește) și probabil am să „trișez” puțin și cu banana bread.

Navi – cântăreaţă şi Andreea Monteiro – antrenor de fitness, foto arhivă

Soțul lui Navi a slăbit urmând indicațiile pe care Navi le are de la specialistul în nutriție și fitness

CSÎD: În ce constă programul pe care îl ai cu Andreea Monteiro?

Navi: Sunt de peste 6 luni în programul SHAPES al Andreei Monteiro – este este un program de nutriție și fitness dedicat femeilor care vor să slăbească, să se mențină sau să se tonifieze și să-și dezvolte masa musculară.
Andreea creează meniuri personalizate extrem de bine echilibrate și sățioase, în funcție de preferințele / stilul de viață / alergiile etc. ale fiecărei fete, ne dă în fiecare săptămână un program de exerciții pe zile (avem materiale video cu ea pe care le urmărim și unde explică și exemplifică pas cu pas) și există și un grup de susținere pe WhatsApp al fetelor din Shapes, unde ne postăm mesele și work-out-urile, ne încurajăm, ne motivăm unele pe altele și schimbăm impresii.

Navi, foto Remus Nicolaescu
Navi, foto Remus Nicolaescu

CSÎD: Spuneai că și soțul tău se inspiră din meniurile tale…
Navi: Pentru mine, evident, acest program nu este pentru slăbit (deși soțul meu a avut rezultate spectaculoase mâncând ce mănânc eu  peste 10 kg în minus deja), eu îl fac pentru menținere și pentru masa musculară. Andreea m-a făcut să iubesc până și exercițiile cardio și să nu îmi mai fie frică de mâncare, să îmi ies din zona de confort și să încerc lucruri noi în bucătărie, să îmi ascult corpul și să mă bucur și mai mult de noua mea siluetă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”