Navi: „A slăbi rezolvă fix problemele greutății și sănătății. Nu și a fericirii”

Fericirea, o stare personală până la urmă, este de multe ori lăsată la urmă deoarece nu „îndeplinim” diverse criterii mai mult sau mai puțin obiective.
  • Publicat:
Navi: „A slăbi rezolvă fix problemele greutății și sănătății. Nu și a fericirii”

Navi este o artistă cu o personalitate complexă, care trăiește viața intens indiferent de vremuri sau de kilograme în plus ori în minus. Garderoba sa a cunoscut multe schimbări de-a lungul timpului atât ca stil vestimentar cât și ca mărimi. La fel și silueta sa.

Ea a vorbit cu sinceritate despre problemele de greutate, riscul de a dezvolta diabet și soluția pe care a găsit-o cea mai potrivită pentru a rezolva problema greutății – operația bariatrică. Am întrebat-o dacă kilograme mai puține sunt echivalente cu fericirea.

CSÎD: Tu trăiești intens indiferent de vremuri sau kilograme în plus ori minus. Multe persoane își închipuie că dacă își vor modifica greutatea corporală vor fi mai fericite. Cum vezi tu lucrurile din acest punct de vedere?

Navi: Mulțumesc că spui asta despre mine (zâmbește). Adică, mă bucur că se vede că greutatea nu a fost niciodată un factor – și atunci când aveam 86 kg, tot purtam costum de baie, mă bucuram de viață și vacanțe, mergeam la Pilates, făceam toate lucrurile normale fără să mă stresez. A slăbi rezolvă fix problema asta: a greutății.

Prin eliminarea kilogramelor în plus se pot reduce riscurile de a dezvolta diverse boli

CSÎD: Ce se mai rezolvă slăbind?

Navi: A slăbi când ai o greutate cu mult peste medie rezolvă și problema sănătății, în sensul că îți reduci riscul de a dezvolta anumite boli pe viitor.

Fericirea nu este o garanție, indiferent de câte kilograme ai

CSÎD: Și fericirea vine?

Navi: Fericirea – that’s an inside job.

E o chestiune pe care nici toți psihologii, nici toate retreat-urile de yoga sau cărțile de dezvoltare personală nu ți-o vor putea aduce sau menține.

Navi, foto Remus Nicolaescu

Fericirea vine din lucruri mici

CSÎD: Ce este pentru tine fericirea?

Navi: Fericirea, pentru mine, e-n felul cum vedem lucrurile, cum știm să ne bucurăm de ACEST moment, să trăim în prezent, să alegem să vedem partea plină și minunată a paharului. Eu am momente de fericire total întâmplătoare și care sună poate stupid când le povestesc, dar fie… fericirea e atunci când mă trezesc dimineața pentru a face meseria pe care o iubesc, consider asta un privilegiu, că pot trăi din ce-mi place.

Fericirea e când stau cuibărită în pături pufoase cu soțul meu și motanul la un film și-n casă e cald și bine. Fericirea mea e că mi-am găsit omul cu care să împart totul, cu bune și cu rele, omul cu care m-am căsătorit în pandemie și nu m-am plictisit o secundă, de șase ani încoace.

CSÎD: Deci fericirea ne înconjoară…

Navi: Cred că, dacă ne uităm atent la viețile noastre, fiecare putem găsi motive de fericire și recunoștință.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”