Mituri despre exercitiile fizice

Desi unele dintre "fictiunile" referitoare la exercitiile fizice cum ar fi "fara durere nu slabesti" sunt pe cale de disparitie, multe alte mituri inca mai exista. Iata care sunt cele mai des intalnite mituri despre exercitiile fizice:
  • Publicat:
Mituri despre exercitiile fizice
Mituri despre exercitiile fizice

“Vei arde mai multa grasime daca faci exercitii pe o perioada lunga timp la o intensitate scazuta”
Cel mai important in efectuarea exercitiilor fizice si mentinerea greutatii nu este procentul de energie provenit din grasimi ci totalul de energie consumata, numarul de calorii arse in timpul activitatii. Cu cat mai repede alergi sau mergi, cu atat arzi mai multe calorii pe minut. Dar exercitiile de o mare intensitate nu sunt recomandate in cazul in care abia te-ai apucat de sport sau daca faci exercitii dupa o perioada lunga de inactivitate. Este mai sigur sa incepi de la o intensitate scazuta pe care sa o maresti treptat.

“Daca nu faci multe exercitii dificile si destul de des, iti pierzi timpul”
Acest mit ii determina pe unii oameni sa nu inceapa un program de exercitii fizice. Cercetarile au aratat insa ca orice fel de miscare este buna decat deloc. De exemplu, mersul pe jos zilnic sau lucrul in gradina poate ajuta la prevenirea bolilor de inima.

“Yoga reprezinta un tip de exercitii complete, delicate si sigure”
Yoga este o excelenta metoda de a face exerciti, dar unele stiluri de yoga pot fi foarte riguroase si necesita energie fizica dar si mentala. Ca pentru orice tip de exercitii fizice si in cazul exercitiilor yoga ai nevoie de indrumarea unui specialist.

“Daca te antrenezi intens o perioada lunga de timp, cu siguranta vei obtine rezultatele pe care le doresti”
In realitate nu este tocmai asa. Genetica are un rol foarte important in modul in care oamenii raspund la exercitiile fizice. Studiile au aratat ca anumite persoane raspund complet diferit la programe de exercitii fizice identice, de aceeasi durata si intensitate. In functie de rezistanta ta, de forta fizica si de viteza cu care poti efectua exercitiile poti reactiona diferit fata de persoanele pe care cunosti.

“Exercitiile fizice reprezinta singura metoda eficienta de a ajunge la greutatea dorita”
La fel ca si rezistenta la exercitiile fizice, si greutatea depinde de multi alti factori printre care genele mostenite si dieta adoptata. Nu toti indivizii pierd acelasi numar de kilograme in urma unor exercitii fizice indentice. Este posibil sa fii foarte activ dar totusi supraponderal. Cu toate acestea, desi exercitiile singure nu reprezinta modalitatea de a slabi, acestea te ajuta sa iti mentii greutatea in cazul in care le combini cu un regim de viata adecvat.

“Daca vrei sa slabesti nu trebuie sa faci exercitii de forta”
Total gresit. Multi specialisti sunt de parere ca exercitiile de forta contribuie la pastrarea greutatii. Acestea ajuta la mentinerea masei musculare si la scaderea procentului de grasime din organism.

“Programele de exercitii in apa sunt in general pentru varstnici si persoanele cu probleme de sanatate”
Cercetarile recente au evidentiat ca programele de fitness in apa pot fi extrem de eficiente in scaderea greutatii si imbunatatirea sanatatii organismului. Ideea ca acestea sunt numai pentru cei cu probleme de sanatate este total gresita. Atletii includ in programul lor de antrenamente si exercitii de fitness in apa.

“Persoanele supraponderale nu au prea multe beneficii de pe urma exercitiilor fizice”
Studiile au aratat ca persoanele obeze care fac in mod regulat exercitii fizice sunt supuse unui risc scazut de a fi afectate de cauzele mortalitatii provocate de sedentarism. Atat barbatii cat si femeile, indiferent de greutate, isi pot imbunatatii sanatatea cu ajutorul exercitiilor fizice.

“Exercitiile efectuate acasa sunt bune dar numai daca te duci la o sala de fitness poti avea o forma fizica buna”
In ciuda noilor metode moderne si a aparatelor de fitness tot mai complicate, cele mai multe persoane aleg sa faca exercitii fizice acasa. Nu are prea multa importanta unde faci exercitiile atata timp cat le faci in mod regulat.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dieta Scarsdale
Dieta Scarsdale
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”