Mihai Morar si Daniel Buzdugan

Intr-o dimineata, ne-am dus la Buzdugan si Morar cu micul dejun sperand ca vom afla cateva retete de viata sanatoasa. Tot ce-am putut sa facem a fost sa ne binedispunem de la primele ore. "Bunadispozitia se ia din partea plina... a oalei", spun cei doi. A
  • Publicat:
Mihai Morar si Daniel Buzdugan
Mihai Morar si Daniel Buzdugan

Buzdugan a copilarit in Moldova, Morar in Ardeal. Mamicile celor doi, aflate la buna distanta una fata de cealalta, gatesc traditional. Aceasta inseamna sarmale de cel putin de doua ori pe luna, ciorba cu perisoare, rantas si alte specialitati extrem de grase. Plus deserturi imbietoare: poale-n brau, cozonac, branzoaice si alte asemenea bunatati cu o tona de calorii. Rezultatul? „La 18 ani am plecat de acasa si a fost cea mai buna decizie din viata mea, cel putin in privinta regimului alimentar. N-am mai mancat sarmale de 5 ani si o mint pe mama ca dimineata, cand plec la radio, mananc intotdeauna. De fapt, abia apuc sa imi fac o cafea”, spune Morar. „Ardealul este paradisul colesterolului“, se lamenteaza el, iar Buzdugan continua. „De fapt, cam toata Romania e paradisul colesterolului. Cand eram mic, imi amintesc ca mama imi baga pe gat pielita de la pui ca sa cresc mare. Si acum urasc puiul din cauza asta. Dar cand plec din tara mananc doar fructe de mare. Asa mi s-a intamplat de curand la Barcelona. Apoi la Paris, unde am fost la un restaurant de sushi, si am mancat cu 37 de euro, doua persoane, extrem de bine. La noi, daca alegi sushi, iti dai si tot salariul”, rade el.

Ce se afla in frigiderul de acasa?
Am vrut apoi sa aflam ce se afla in frigiderele personale ale celor doi. Buzdugan are un copil mic, asa ca frigiderul din casa nu poate sa stea doar pe post de mobila. „Din pacate, seara tarziu, cand ajung acasa, intru puternic in bucatarie. Cea mai mare bucurie a mea este sa nu mearga liftul si sa urc pe scari 5 etaje. Asa fac si ceva sport.” Iar Mihai Morar… „Unul dintre criteriile pe baza caruia am ales-o pe sotia mea a fost sa nu stie foarte bine sa gateasca. Si nu stie. La noi acasa, in frigider stau doar un cos cu portocale si putina branza topita, in orice zi. Asa, nu sunt tentat sa bag in mine seara sau noaptea.”

O pizza si bicicleta
Cei doi s-au apucat la viata lor si de diete. Din pacate, le-a trecut repede cheful. Buzdugan se pregatea de un regim cu ardei copti, iar Morar, cand tine regim, alege pizza cu de toate si Cola light. „Iar cand nu tin regim, imi comand pizza cu de toate si Cola normala”, se hlizeste si el. Cat despre sport, Morar a facut volei, dar l-a dezamagit antrenorul. In plus, era si foarte gras. Iar Buzdugan ar vrea sa se plimbe cu bicicleta sau sa alerge in spatele blocului. „Pot sa fac lucrul acesta numai cand am vacanta la radio. In rest, mai bine mai dorm putin.” El, cel putin, dupa programul matinal de la radio 21, ajunge pe platou la Divertis. „Acolo, oamenii te intampina cu niste covrigi calzi cu sare si mac care miros de iti iau mintile. Trebuie sa fii de piatra ca sa rezisti. Acum, daca ma gandesc bine, cei de la Divertis ar trebui sa schimbe catering-ul ca sa nu luam proportii rau de tot”, zambeste el.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Dieta Solution
Dieta Solution
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân