Mic dejun care scade glicemia: 3 sugestii sănătoase

Un mic dejun bogat în proteine include iaurt, unt de arahide, lapte sau ouă. Iată cum ar trebui să arate un mic dejun care îți scade glicemia.
  • Publicat:
Mic dejun care scade glicemia: 3 sugestii sănătoase
Mic dejun care scade glicemia: 3 sugestii sănătoase

Când vine vorba de alimente care ajută la scăderea glicemiei există numeroase obiceiuri sănătoase pe care le putem adopta astfel încât indicele glicemic să rămână la un nivel constant. Somnul, sportul, dar și consumul de alcool joacă un rol major. Există chiar și anumite combinații de alimente care te pot ajuta în acest sens, în special când vorbim despre consumul de carbohidrați sănătoși, care sunt bogați în fibre și alimente bogate în proteină. Iată cum ar trebui să arate un mic dejun care îți scade glicemia.

Un mic dejun bogat în proteine include iaurt, unt de arahide, lapte sau ouă, în timp de carbohidrații bogați în fibre sunt cerealele integrale, crackers, toast și fructe și legume. Potrivit unui studiu publicat în Diabetes Care, consumul de proteine și legume înainte de carbohidrați poate reduce nivelul glicemiei și glucozei în rândul pacienților cu diabet de tip 2 și obezitate. Rezultatele demonstrează că nivelul de glucoză este mai mic atunci când legumele și proteinele sunt mâncate înainte de carbohidrați, cu aproape 37%.

Mic dejun care scade glicemia

Iaurt

O variantă ideală pentru micul dejun este iaurtul grecesc consumat alături de miezul de nucă și afine. Aceste ingrediente pot fi consumate și separat dacă nu te încântă amestecul.

Omletă cu legume

Fă o omletă din două ouă, adaugă broccoli și ciuperci și mănâncă omleta alături de o felie de toast integral cu avocado.

Ovăz cu mere

Amestecă ovăzul, pe care-l pregătești cu lapte slab sau lapte vegetal și adaugă 1-2 lingurițe de unt de arahide și câteva felii de măr pe care să le amesteci.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân