Mesele în oraş, duşmanul siluetei! Află cum fentezi kilogramele în plus

Stilul tău de viaţă îţi impune sau doar îţi crează contexte faborabile mâncatului în oraş- job-ul tău înseamnă întâlniri la ora cinei cu partenerii/clienţii sau pur şi simplu ai o familie ale cărei întâlniri frecvente se transpun în mese mari la restaurantele preferate? Sau poate nu îţi place să găteşti şi ţi se pare mai convenabil să iei masa în oraş cat poţi de des?
  • Publicat:
Mesele în oraş, duşmanul siluetei! Află cum fentezi kilogramele în plus

Stilul tău de viaţă îţi impune sau doar îţi crează contexte faborabile mâncatului în oraş- job-ul tău înseamnă întâlniri la ora cinei cu partenerii/clienţii sau pur şi simplu ai o familie ale cărei întâlniri frecvente se transpun în mese mari la restaurantele preferate? Sau poate nu îţi place să găteşti şi ţi se pare mai convenabil să iei masa în oraş cat poţi de des?

În oricare din aceste cazuri întâmpini una dintre cele mai nefaste consecinţe ale mânactului în oraş: neputinţa de a-ţi controla dieta şi kilograme în plus care vin spre tine în ritm alert.

Din fericire, dacă ţii cont de câteva coordonate vei reuşi să mânânci sănătos chiar şi mergând la restaurante pentru că a avea o alimentaţie sănătoasă nu înseamnă numai legume fierte şi orez brun.

Rămâi mereu informată

Să înţelegi modul de a face meniuri locţiitoare celor clasice este cel mai inteligent lucru pe care îl poţi face. Personalul unui restaurant are ca scop primordial mulţumirea clientului şi, pe principiul acesta, cei care îţi vor cere comanda te vor ajuta să găseşti combinaţiile cele mai bune. Dacă eşti politicos cu ospătarul tău, probabil va fi fericit să te ajute în conceperea unui meniu gustos, dar fără prea multe calorii.

Fii moderată când vine vorba de sosuri

Este esenţial cum comanzi sosurile, dressingul sau condimentele: cele mai multe dintre ele abundă în ulei, smântână, zahăr, unt sau o combinaţie din toate, fiind foarte calorice. Dar tot ele te pot ajuta să salvezi sute de calorii, dacă şi numai dacă nu le foloseşti în exces; ca o regulă generală, foloseşte mereu lingura destinată special sosurilor şi limitează-te la două linguri.

Sosurile roşii, cele vegetariene şi sosurile bazate pe fructe sunt singurele care fac excepţie de la regula caloriilor multe şi pe care le poţi mâncă fără prea mari restricţii.

Mărimea contează

Mantra „totul cu moderaţie” urmată cu sfinţenie te poate ajuta să-ţi păstrezi echilibrul în general şi cu atât mai mult cel alimentar. Mărimea porţiei de mâncare este critică, mai ales că restaurantele au tendinţa de a-ţi oferi porţii mai mari decât se consumă în mod normal la o masă. În acest caz, fă testul cu mâna: carbohidraţii, cum ar fi paste sau orez ar trebui limitaţi la mărimea unui pumn, proteinele (somon sau friptură) la dimensiunea şi grosimea palmei tale, iar legumele pot fi cât de multe dacă nu sunt îmbibate în ulei, unt sau diverse sosuri.

Mâncare chinezească, vă rog!

În tradiţia chinezească există o paletă amplă de preparate foarte sănătoase ce includ legume fierte şi supe cu carne şi legume, fără pesmet. Dacă, totuşi, ce ai ales nu conţine multe legume, roagă-i să-ţi adauge un surplus de legume fierte pentru ca mâncarea să-şi menţină savoarea în timp ce salvezi din calorii.

Sabotaj internaţional

Din bucătăria internaţională, cele mai multe calorii sunt folosite de bucătarii francezi şi cei indieni- dacă îndepărtezi untul sau sosurile din smântână pe bază de foetaj sau grăsimile din carne, o mare parte din esenţa şi aroma alimentelor dispare.
Deşi mâncarea indiană include o varietate de legume nutritive, laptele din nucă de cocos şi uleiul adăugat în cantităţi mari la fiecare fel de mâncare nu prea pot fi subtituite la cerere.

Citeşte şi: Jurnalul unei pofticioase mereu la dietă: tentaţii culinare made in SUA

Sursa: sheknows.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”