Mango, ideal pentru piele, păr şi vedere. 5 motive să-l consumi

Iată cinci motive pentru care acest fruct tropical nu ar trebui să lipsească din dietă.
  • Publicat:
Mango, ideal pentru piele, păr şi vedere. 5 motive să-l consumi
Mango are 14,8 grame de zahăr la 100 de grame de fruct

Delicios de la mama natură, fructul mango este o minune în adevăratul sens al cuvântului atunci când vorbim de diete. Nu este de mirare că acest fruct tropical a fost înzestrat cu atât de multe beneficii pentru sănătatea noastră, chiar dacă are un conţinut mare de zahăr (175g de mango conţin 25 de grame de carbohidraţi şi 100 de calorii). Iată cinci beneficii pe care mango le are pentru sănătate.

Poate oferi protecţie împotriva cancerului

Acest fruct tropical conţine diferite tipuri de polifenoli. Aceşti compuşi conţin antioxidanţi activi care protejează celulele de deteteriorările ADN care pot duce la boli degenerative, inclusiv diabet de tip 2 şi cancer. Cercetările realizate pe animale arată că antioxidanţii pe care fructul mango îi conţine împiedică creşterea celulelor de cancer de sân.

Accelerează sistemul imunitar

175 de grame de mango oferă o pătrime din necesarul zilnic de vitamina A, un nutrient esenţial pentru o funcţionare corespunzătoare a sistemului imunitar, inclusiv pentru producţia şi activitatea celulelor albe din sânge. Lipsa de vitamina A este asociată expunerii riscului de apariţie a infecţiilor.

Mango, ideal pentru piele şi păr

Vitamina A care se regăseşte în mangp este esenţială şi pentru dezvoltarea şi menţinerea mai multor tipuri de ţesuturi epiteliale, inclusiv piele, păr şi glande sebacee. Glandele sebacee, care sunt ataşate foliculilor de păr, ajută la menţinerea hidratării şi sănătăţii firului de păr. În urma cercetărilor realizate pe animale, deficitul de vitamina A a fost asociat căderii părului. 175 de grame de mango oferă 75% din necesarul zilnic de vitamina C, nutrient necesar pentru producţia de colagen, un tip de ţesut care oferă pielii elasticitate şi ajută la prevenirea apariţiei ridurilor şi a aspectului lăsat.

Ameliorează constipaţia

În urma unui studiu la care au luat parte persoane care sufereau de constipaţie cronică, s-a descoperit că în urma consumului de mango organismul îşi ia o cantitate echivalentă de fibre. Este important să ne reamintim că acest fruct tropical poate produce gaze şi balonare, în special în cazul persoanelor care suferă de sindromul de intestin iritabil.

Îmbunătăţeşte nivelul glicemiei

Poate surprinde acest aspect, având în vedere conţinutul ridicat de zahăr, dar aceasta a fost concluzia unui studiu pilot al Universităţii Oklahoma. Timp de 12 săptămâni, 20 de bărbaţi obezi şi femei au mâncat 10 grame de pulpă de mango măcinată şi congelată (echivalentul unei jumătăţi de mango proaspăt), în fiecare zi. La sfârşitul studiului, participanţii aveau un nivel scăzut al glicemiei comparativ cu rezultatul de la începutul experimentului. Cercetătorii cred că acest lucru este posibil datorită componentelor fructului, inclusiv a antioxidanţilor.

Ideal pentru vedere

Antioxidanţi precum luteină şi zeaxantină care se regăsesc în mango ajută vederea în diferite moduri. Cei doi compuşi naturali, care protejează retina şi pupila, scad disconfortul de la lumină, îmbunătăţesc contrastul vizual şi reduc timpul de care ochiul are nevoie pentru a-şi reveni de la stresul produs de lumina puternică. Acest duo protejează ochiul de razele ultraviolete şi încetinesc sau luptă împotriva progresiei cataractei şi a degenerării maculare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân